DünyaManşet

Rusya’da maden göleti patladı: 26 kişi hayatını kaybetti

0

Sibirya’nın Krasnoyarsk bölgesinde bir altın madeni göletinin patlaması sonucu en az 26 işçi,  sulara kapılarak hayatını kaybetti. Ölü sayısının artabileceği bildiriliyor.

Rusya’da, Sibirya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’nde bir altın madeni göletinin patlaması sonucu 26 işçi sulara kapılarak hayatını kaybetti. Önceki gün sabaha karşı bölgedeki yoğun yağış yüzünden yıkılan barajdan akan tazyikli sular, madende çalışan işçilerin kaldığı prefabrik evleri yerle bir etti. 26 kişinin öldüğü kesinleşirken can kaybının daha da artabileceği bildiriliyor.

Yaşanan faciayla ilgili bölgede havadan görüntü çeken Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri görüntüleri basına servis ederek facianın boyutunu gözler önüne serdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada bölgeye çadır kampların kurulduğu, temiz su, ekmek, gıda maddeleri ve battaniye gönderildiği de ifade edildi. Arama kurtarma çalışmaları için bölgeye toplam 300 arama kurtarma ekibi, kepçeler, botlar, helikopter ve çok sayıda kurtarma araç ve gereçleri sevk edildi.
Yaşanan olayla ilgili bölge savcılığı soruşturma başlatırken barajdan sorumlu olan birimin binasına operasyon düzenlendi ve çok sayıda evraka el kondu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bölgedeki soruşturmanın yoğunlaştırılmasını ve yardımların arttırılması talimatı verdiği açıklandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.