DünyaManşet

DSG’nin terk ettiği Rasulayn’a Türkiye girdi

0

Milli Savunma Bakanlığı, Urfa’nın karşısındaki Rasulayn’dan YPG’nin çıktığını açıkladı. Suriye devlet televizyonu da kente Türkiye’ye bağlı güçlerin girdiğini duyurdu.

Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat kapsamında Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Suriye’nin Rasulayn kentinden çekilme işlemi tamamlandı. Önce çatışmalarda yaralanan YPG‘liler bölgeye varan ambulanslarla tahliye edildi. 40 araçtan oluşan sağlık konvoyu, yaralı YPG’lileri alarak Tıltemir hastanesine taşıdı. Bölgeden çekilen YPG’liler, Rakka tarafına götürüldü.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), çıkışları ABD’nin koordine ettiğini belirtti. MSB açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “TSK, Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde, PKK/YPG teröristlerinin 120 saat içinde bölgeden çıkmasını yakından takip etmekte. “Kesinlikle hiçbir engelleme yapılmadığı gibi bölgeden çıkış ve tahliye faaliyetleri sıkı şekilde ABD’li muhataplarla koordine edilmektedir.”

’86 araçlık konvoy çıktı, 55 araçlık konvoy girdi’

“Yaklaşık 55 araçlık bir konvoy Rasulayn’a giriş yapmış ve 86 araçlık bir konvoy Tel Tamir istikametinde çıkış yapmıştır. ABD ile yapılan mutabakata rağmen PKK/YPG’li teröristlerce 17 Ekim 2019 saat 22.00’den itibaren toplam 22 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir.”
Gün içinde yine onlarca ambulans ve sivil aracın da camlarına film çekilerek ya da gazete kapatılarak, içlerinin görülmesi engellenecek şekilde Rasulayn’a giriş çıkış yaptığı bildirildi.

Suriye doğruladı

Suriye devlet televizyonu El İhbariya da, DSG güçlerinin terk ettiği Türkiye sınırına yakın Rasulayn kentine TSK’nin girdiğini duyurdu.
El İhbariya’ya göre kenti TSK ve Suriye Milli Ordusu adını alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) milislerince kontrol altına alındı. Haberde, “DSG grupları Rasulayn kentinden çıktı, Türk rejiminin askerleri ve beraberlerindeki paralı askerler kente yerleşti” ifadelerine yer verildi.
MSB, 12 Ekim’de TSK ve Suriyeli muhaliflerin Rasulayn kentini kontrol altına aldıklarını duyurmuştu. DSG’den dün yapılan açıklamada, Türkiye’nin geriye kalan militanların ve sivillerin kentten tahliyesine izin vermesinin ardından DSG güçlerinin Türkiye sınırından çekilecekleri belirtilmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.