YerelManşet

İstanbul Kent Konseyi kuruldu, ilk başkan Tülin Hadi

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun seçim vaatleri arasında da bulunan Büyükşehir Kent Konseyi kuruldu. Kenti katılımcı bir anlayışla yönetebilmek amacıyla hayata geçirilen İstanbul Kent Konseyi’nin 1. Olağan Kurul Toplantısı bugün Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi‘nde gerçekleşti.

Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir‘in de katıldığı Genel Kurul Toplantısında, Yönetim Kurul Başkanıyla birlikte 42 asil üye 42 de yedek üye belirlendi. İstanbul Kent Konseyi Başkanlığı’na ise mimar Tülin Hadi seçildi.

Üyeler arasında MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Sabancı Üniversitesi’nde İklim Uyum Politikası kıdemli araştırmacısı ve Yeşil Gazete yazarı  Dr. Ümit Şahin, gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, oyuncular Mert Fırat ve Demet Evgar, TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür gibi isimlerin yanında, Çiçekçiler Derneği, TMMOB, İstanbul Tabip Odası tarafından yetkilendirilen üyeler yer aldı.

‘Katılımcılık esas’

Beyoğlu Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süleyman Solmaz konsey süreciyle ilgili, “Kent Konseyleri belediyelerin belediye bürokrasisiyle ve belediye başkan ve yardımcılarıyla yeterince kapsayıcı çalışamama düşüncesi üzerinden oluşmuştur. Verimli bir çalışma modelinde katılımcılık esastır. Bu da toplumun örgütlü kesimlerinin bir araya gelmesiyle mümkündür” diye konuştu. Avrupa’da bunun olumlu örnekleri olduğunu kaydeden Solmaz, şimdi kent konseyleri kurulmasının yasal zorunluluk haline geldiğine dikkat çekti.

İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi kimdir?

Mimar Tünde Tülin İlhan (Tülin Hadi) 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Orta eğitimini 1987 yılında Saint Michel Fransız Lisesi‘nde tamamlayan Hadi, İTÜ Mimarlık Fakültesi’ni bitirdikten sonra, bir süre Londra’da Bernard Blauel’in ofisinde ve daha sonra bir süre Turgut Cansever ile çalıştı. Hadi, halen hem eğitim verip hem de mimarlık yapıyor.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.