DünyaManşetSpor

‘Asker selamı’ sahaları karıştırdı

0

UEFA, Türkiye A Milli Takım futbolcularının Arnavutluk ve Fransa maçlarında “politik provokasyon içeren davranışlar sergilediği” iddiasıyla TFF hakkında disiplin soruşturması başlattı.

UEFA, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri’nde, Arnavutluk ve Fransa maçlarında Türkiye A Milli Takımı futbolcularının “potansiyel politik provokasyon içeren davranışlar sergilediği”ni öne sürerek disiplin soruşturması başlattığını açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yönelik soruşturma için UEFA Etik ve Disiplin Kurulu’ndan bir müfettişin görevlendirildiği aktarıldı.

Türkiye’nin Arnavutluk’u 1-0 mağlup ettiği ve Fransa’yla 1-1 berabere kaldığı maçlarda, Türkiyeli futbolcular Suriye’nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekatı’na destek için asker selamı vermişti.

Türkiye’den tepki: Siz de yaptınız

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Türk oyuncuların asker selamı yapması spor ruhuna aykırı. UEFA’nın yaptırım uygulamasını talep ediyorum” diyen Fransa Spor Bakanı Maracineanu’yu eleştirdi. Kasapoğlu, “Sahadaki başarısızlığı masa başı bir takım oyunlarla başka yöne çekmek isteyenlerin bu çalışmalarını dünya spor kamuoyunun yemeyeceğini ifade etmek istiyorum” dedi.

2018 FIFA Dünya Kupası’nı kazanan Fransa Milli Takımı’nın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u ziyaretinde Antoine Griezmann’ın asker selamı verdiği hatırlatan Kasapoğlu, “Çifte standardın olduğunu ifade ettim. O gün Griezmann’ın asker selamına ses çıkarmayanlar, milli futbolcularımızın güzel selamından başka anlamlar çıkarmaya çalışıyor. UEFA’yı da kendilerine ulaşan soruşturma talebi nedeniyle basiretli olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.