İklim KriziManşet

Jane Fonda iklim krizi protestosunda gözaltına alındı

0

Oyuncu Jane Fonda, ABD Kongre binası önündeki iklim krizi eyleminde gözaltına alındı. İklim aktivisti Greta Thunberg’den ilhan aldığını söyleyen Fonda, her cuma eylemlere katılacağını söyledi, ‘Evimiz yanıyor gibi hareket etmeliyiz” dedi

ABD’li oyuncu Jane Fonda, iklim krizi protestosu yaptığı Washington’daki ABD Kongresi Binası önündeki merdivenlerde gözaltına alındı. Burada gerçekleştirilen Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) eylemine katılan Fonda elleri kelepçelenerek polis aracına götürüldü. İsveçli iklim aktivisti  Greta Thunberg’den ilham aldığını ifade eden Fonda, protestolarını 14 hafta boyunca her  cuma  sürdürmeyi planladığını söyledi. Eylemde, Fonda’yla birlikte 16 eylemcinin daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınmadan önce Washington Post’a konuşan Fonda, önümüzdeki dört  ay boyunca iklim krizine dair protestolara katılmak için ABD’nin başkentinde yaşayacağını söyledi: “Greta’nın söylediği gibi buna bir kriz olarak davranmalıyız, sanki evimiz yanıyormuş gibi hareket etmeliyiz”

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.