ManşetTürkiye

Gazeteci Canözer’in evine sosyal medya baskını

0

Diyarbakır’da Gazeteci Beritan Canözer’in evine, Suriye operasyonuyla ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle gece polis baskını yapıldı. Evde bulunamayan Canözer, Terörle Mücadele Şubesi’ne ifadeye çağrıldı.

Suriye’ye düzenlenen operasyonla ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle, Jınnews muhabiri Beritan Canözer’in Diyarbakır‘daki evine polis dün gece baskın yaptı.

Jınnews’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:  “Muhabirimiz Beritan Canözer’in evi dün saat 21.30 sıralarında polisler tarafından basıldı. Kalabalık bir polis grubu tarafından basılan evde kimsenin olmaması ve Beritan’ın kardeşinin tek olması üzerine bir kısım polisin ayrıldığı öğrenilirken, gözaltı ekibinin evin önünde beklediği kaydedildi. Evde yalnız olan kardeşini yere yatırarak üst araması yapan polislerin ardından evde arama yaptıkları, bazı dergi, fotoğraf ve gazetelere el koydukları belirtildi.”

Beritan Canözer’i evde bulamayan polis ekipleri, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle Diyarbakır TEM Şubesi’ne ifade vermeye gelmesi gerektiğini söyleyerek evden ayrıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik 9 Ekim’de başlattığı “Barış Pınarı Harekatı”na ilişkin sosyal medyada paylaşım yapan 22 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Dün de Birgün Internet sorumlusu Hakan Demir ve Diken sitesinin sorumlu yazı işleri Müdürü Fatih Gökhan Diler, yine sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar yüzünden gözaltına alınmış, daha sonra adli kontrol talebiyle serbest bırakılmıştı.

RTÜK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da birer açıklama yayımlayarak, operasyon aleyhine yapılacak yayınlar ve paylaşımlarla ilgili yasal işlem yapacaklarını duyurmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü ise başlatılan askeri harekatın ardından, ‘halkı kin ve nefrete tahrik ettiği’ ve ‘terör örgütü propagandası yaptıkları’ iddia edilenler hakkında işlem başlatılacağını bildirmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.