ManşetTürkiye

Suriye’ye kara operasyonu başladı

0

MSB, Suriye’nin kuzeyine yönelik kara operasyonunun başladığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyine yönelik kara operasyonunun da başladığını açıkladı. Bölge, dün akşam saatlerinden beri  hava ve top atışı saldırılarıyla dövülüyordu. Açıklamada “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı.” ifadeleri yer aldı.

Bakanlık, ikinci güne giren harekat kapsamında belirlenen hedeflerin ele geçirildiğini bildirdi.

Sıcak temas

Uçakların 30 kilometre derinliğindeki alanları vurduğu sırada zırhlı birlikler de Tel Abyad ile Resulayn etrafındaki bölgelerde adım adım ilerlemeye başladı. Bazı noktalarda YPG’lilerle çatışma çıktı.

Siviller için önlem

YPG’lilerin harekatın başlamasının ardından Türkiye tarafına roket ve havanlarla saldırması nedeniyle sınıra yakın ilçelerde halka uyarıda bulunuldu. Halka sınır hattına yaklaşmamaları ve toplu halde durmamaları yönünde uyarı anonsları yapıldı. Polis ve askerlerin de sınıra yakın noktalarda önlem almasıyla sivillerin sınır hattına yaklaşmaları engellendi.

Ancak Mardin’in Nusaybin sınırında da şiddetli çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.  Bölgeden kaynaklar birçok eve roket isabet ederken, ambulansların hastaneye yaralı taşıdığı belirtiyor. Sınırın hemen bitişiğinde yer alan Kızıltepe‘nın bazı kırsal mahallelerinde de de karşılıklı top atışlarının başladığı belirtiliyor.

Mardin’de eğitime ara verildi  

Mardin Valiliği, bazı yerlerde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilik, 10 Ekim Perşembe yani bugün, Nusaybin kent merkezi ve Kızıltepe’ye bağlı Şenyurt ve Akdoğan mahallerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Harekatın başlamasının ardından YPG’lilerin mevzileri terk ederek kontrollerinde bulunan diğer bölgelere gittiği görüldü. Çok sayıda sivilin de harekatın başlamasıyla güvenli gördükleri daha iç kesimlere yöneldikleri belirtildi.

Bakanlık, harekatın gece boyunca havadan ve karadan sürdüğünü belirterek belirlenen hedeflerin ele geçirildiğini bildirdi. TSK’nın sevkiyatının devam ettiği sınır hattında askerler, zırhlı araçlarla teyakkuz halini sürdürürken, polisler de ilçe merkezinde önlemlerini artırıyor.

Baraj vuruldu

Suriye devlet televizyonu, Türkiye’nin, Hesekê bölgesinde bulunan Mansura barajına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Baraj, 2 milyonluk nüfusun içme suyunu temin ediyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.