ManşetTürkiye

RTÜK’den operasyon aleyhindeki yayınlara uyarı: Sustururuz

0

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik operasyon aleyhinde yapılan paylaşımları “susturacağını” açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada Türkiye’nin Suriye operasyonunu eleştiren yayınlara izin verilmeyeceği belirtildi. Özellikle “internetten yayın yapan kuruluşların” incelendiği belirtilen açıklamada; “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Barış Pınarı Harekâtımız ülkemiz, devletimiz, milletimiz ve çevre ülkeler için hayırlara vesile olsun” cümlesiyle giriş yapılan açıklamada “medya hizmet sağlayıcı kuruluşlarımızı Barış Pınarı Harekâtı boyunca yapılan haberler hususunda hassas davranmaya davet ediyoruz” denildi.

Açıklamanın devamında “Aziz milletimizin ve şanlı askerlerimizin moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyecek, terörün amacına hizmet eden eksik ya da yalan ve taraflı bilgilerle vatandaşlarımızı yanlış yönlendirebilecek yayınlar konusunda asla müsamahamız olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

RTÜK, özellikle “internetten yayın yapan kuruluşların, daha çok genç kitlenin takip ettiği yayınlarıyla alakalı” takip yapacağını bildirdi; operasyon aleyhinde yapılan yayınların devletin diğer ilgili kurumlarıyla işbirliği içinde susturulacağını” açıkladı.

Bugün sabah saatlerinde Birgün gazetesi internet sorumlusu Hakan Demir ve Diken sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü Fatih Gökhan Diler gözaltına alınmış, ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.