DünyaManşet

Avrupa’dan ilk tepkiler: BM Güvenlik Konseyi’ne çağrı, AB güvenli bölge için ödeme yapmayacak

0

Fransa ve Birleşik Krallık BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırıyor.  AB ise Türkiye’ye ‘Harekatı durdurun, güvenli bölge için ödeme yapmayacağız’ mesajı gönderdi.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki harekatına karşı çıkan Fransa ve İngiltere’den yeni bir hamle geliyor. Fransa’nın AB Bakanı, Birleşik Krallık ile birlikte harekata karşı BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağıracaklarını açıkladı.

Juncker: Harekatı durdurun

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Türkiye’yi Suriye’nin kuzeyindeki harekatı durdurmaya çağırdı ve “Güvenli bölge için AB’nin ödeme yapmasını beklemeyin” dedi.

Juncker Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin Suriye sınırında, bizim de anlamamız gereken güvenlik endişeleri var. Türkiye ve diğer aktörleri itidalli davranmaya çağırıyorum. Eğer planları bir güvenli bölge yaratmayı içeriyorsa, AB’nin bunun için herhangi bir ödeme yapmasını beklemeyin” dedi.

Avrupa Birliği, pazartesi günü olası harekata karşı olduğunu açıklamış ve “AB en başından beri askeri yöntemlerle sürdürülebilir herhangi bir çözüme ulaşılmayacağını belirtti” ifadelerini kullanmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.