DünyaManşet

Trump’tan ‘tehditkar davet’: Erdoğan’ı 13 Kasım’da misafir edeceğim

0

Dün “Türkiye sınırı aşarsa ekonomisini yerle bir ederim” diyen ABD Başkanı Trump, bu sabah da Cumhurbaşkanı Erdoğan için “13 Kasımda misafirim olarak ABD’ye geliyor” dedi. 20 dakika sonra yeni bir tweet atan Trump, bu kez “Türkiye gereksiz bir savaşa girerse ekonomisi ve kırılgan para birimi için yıkıcı olur” ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, sabahın erken saatlerinde attığı tweetlerde, Türkiye’nin ABD’nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu söyledi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “13 Kasım’da misafirim olarak ABD’ye geliyor” dedi.

‘F-35 parçaları üretiyorlar’

Trump’ın “endendlesswars” (sonu gelmeyen savaşları sonlandırın) etiketiyle paylaştığı konuyla ilgili tweet’lerinde şöyle yazdı:

“Birçok kişi Türkiye’nin ABD’nin önemli bir ticaret ortağı olduğunu unutuveriyor. Savaş uçağımız F-35 için parça üretiyorlar. Dahası daha epey yıl hapis cezası bulunan pastör Andrew Brunson’ı ricam üzerine sağ salim iade ettiler. Ayrıca unutmayın, önemli, Türkiye NATO’nun önemli ve sıkı bir üyesi. (Erdoğan’ı kastederek) 13 Kasım’da misafirim olarak ABD’ye geliyor.“

‘Kürtlere hala yardım ediyoruz’

Suriye’den ayrılma sürecinde olabiliriz ama Kürtleri yüzüstü bırakıyor değiliz ki onlar özel bir halk ve harika savaşçılar. NATO ve ticaret ortağımız Türkiye’yle ilişkilerimiz de böyle. Hep çok iyi oldu. Türkiye’nin halihazırda geniş bir Kürt nüfusu var. Ve şunu anlıyor ki sadece 50 askerimiz var orada ve onlar da çekildi, gereksiz bir savaşa girerse ekonomisi ve kırılgan para birimi için yıkıcı olur. Kürtlere mali ve silah olarak yardım ediyoruz.”

 “Ekonominizi yerle bir ederim” demişti

Trump, dün Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine girmesine ilişkin yeşil ışık yakmalarına rağmen, “sınırın aşılması halinde ekonomisini yerle bir ederim” diye tweet atmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.