ManşetTürkiye

Suriye ve Irak tezkeresi Meclis’te kabul edildi

0

Cumhurbaşkanlığı’na Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesi hakkında yetki veren tezkerenin süresi bir yıl daha uzatıldı. HDP hariç tüm partilerin oylarıyla kabul edilen tezkere için CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Askerlerin ve annelerin hatırı için içimiz yana yana evet diyeceğiz’ demişti.

Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesi hakkında yetki veren Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nin süresinin bir yıl daha uzatılması için Cumhurbaşkanlığı’nca yapılan teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde (TBMM) kabul edildi.  Tezkere Meclis’ten AKP, CHP, MHP ve İyi Parti’nin oyları ile geçti. Mevcut sınır ötesi operasyon tezkeresinin süresi 30 Ekim 2019’da bitiyordu.

CHP’nin içi yana yana!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün (8 Ekim) grup toplantısında yaptığı konuşmada tezkereye destek vereceklerini açıklamıştı: “Tezkere bugün görüşülecek. Orada askerlerimiz var. O askerleri korumamız lazım. Burunlarının kanamaması lazım, askerlerin hatırı için, oraya oğlunu gönderen askerlerin annelerin hatırı için bu tezkereye içimiz yana yana evet diyeceğiz.”

HDP: 20 yıldır tezkereler geliyor, ne değişti?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise grup toplantısında tezkere hakkında şunları söylemişti: “Meclis’e gelen tezkere bir samimiyet testidir. Demokrasiden yana mısınız savaştan yana mısınız, barıştan yana mısınız felaketten yana mısınız? 20 yıldır meclise tezkereler geliyor. 20 yıl sonunda tezkereler ülkeyi nereye sürükledi?”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.