DünyaManşet

Greta Thunberg’in temsili kuklası, İtalya’da köprüye asıldı

0

İtalya’nın başkenti Roma’daki bir köprüden 16 yaşındaki İsveçli aktivist Greta Thunberg’in temsili bir kuklası sarkıtıldı. Savcık konuyla ilgili soruşturma başlattı.

İtalya‘nın başkenti Roma‘da bir köprünün üzerine İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg‘i temsil eden bir kukla, boynundan bir iple asılı vaziyette bulundu. Roma savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Şehrin güneyinde bulunan Isaac-Newton Köprüsü‘ne boynundan iple asılı olan kuklanın üstünde Thunberg ile özdeşleşen iki adet örgülü saç da bulunduğu, kuklanın üzerinde ise “Greta is your God” (Greta sizin tanrınız) yazılı bir pankartın yer aldığı belirtildi. Olayın sosyal medyada yayılması üzerine, Roma savcılığı ‘ağır tehdit’ suçlamasıyla konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Roma Belediye Başkanı ve e 5 Yıldız Hareketi üyesi Virginia Ragg ise olayı ‘utanç verici’ olarak nitelendirdi ve Greta Thunberg ile ailesine destek mesajı gönderdi. ​İtalya Çevre Bakanı Sergio Costa da herkesin iklim konusunda duyarlı olması gerektiğini ve olayın “kabul edilemez suç teşkil eden bir hareket” olduğunu kaydetti. .

​İtalya’da geçen hafta yapılan iklim gösterilerine bir milyondan fazla kişi katılmış, Roma, Milano ve Napoli’de geniş çaplı yürüyüşler düzenlenmişti. Greta Thunberg, geçen hafta Alternatif Nobel Ödülü olarak da bilinen Doğru Yaşam Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Ancak genç aktiviste yönelik nefret dolu, ayrımcı, saldırgan ve alaycı söylem, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro gibi en üst düzeyli ülke liderlerinden, aşırı sağcılar, iklim inkarcıları ve sosyal medya kullanıcılarına kadar pek çok kişi tarafından dillendiriliyor. Thunberg’in Asberger sendromu, görünüşü, konuşması, cinsiyetinin konu edildiği ayrımcı ve nefret içeren dil, tehditler de barındırıyor. Greta Thunberg, New York‘a gitmek üzere Atlantik‘i bir yelkenli tekneyle geçerken, Brexit’in finansörlerinden Aaron Banks bir tweet atarak “Ağustos ayında garip tekne kazaları olur” demiş; tepkiler üzerine ironi yaptığını söylemişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.