EmekManşet

Madenci yürüyüşünün üçüncü gününde yine jandarma engeli

0

Soma’da 301 işçinin can verdiği facianın ardından işlerinden tazminatsız olarak atılan işçilerin Soma’dan Ankara’ya yürüyüşüne üçüncü günde de jandarma müdahale etti.

13 Mayıs 2014’teki facianın ardından Soma Holding ve Uyar Madencilik’te çalışan 3 bin 500 işçi tazminatları ödenmeden işten atıldı. İşten çıkarılan işçiler alamadıkları kıdem tazminatları ve emeklilik hakları için önceki gün Ankara’ya yürüyüş başlattı. 10 gün sürecek yürüyüş Ankara’da Enerji Bakanlığı önünde son bulacak. Ancak eylem boyunca jandarma ve polis tarafından engellenen işçiler, yürüyüşlerinin üçüncü gününde de durduruldu.

Bağımsız Maden-İş’e bağlı işçi ve sendikacılar, 5 Ekim saat 15.00’ten beri Manisa Kırkağaç girişinde bekletiliyor. Bu sabah 09.00’da yürüyüşlerine devam etmeye çalışan maden işçileri, jandarmanın kurduğu barikat nedeniyle yine durduruldu.

Burada oturma eylemi yapan işçiler, ellerinde Ankara’da Enerji Bakanlığı önüne kadar yürümelerinin önünde engel bulunmadığına dair mahkeme kararı olduğunu savunuyor. Ancak jandarma tarafından önü kesilen işçilerin geçecekleri her ilçenin kaymakamlığından ayrı ayrı izin almaları isteniyor.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.