Tarım-GıdaManşet

İklimce sohbetler’in Tarım ve Gıda etkinliği yarın

0
UNDP Türkiye’nin (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı), iklim krizi ile mücadelede, toplumun çok farklı katmanlarını kapsayacak bir ortak dil arayışı ile başlattığı İklimce Sohbetler’in ikinci toplantısı Tarım ve Gıda üzerine yapılacak.

İlki 24 Eylül Salı günü “İklimce Su” başlığıyla gerçekleştirilen İklimce Sohbetler’in Tarım ve Gıda buluşması yarın (8 Ekim) UNDP Türkiye İyi Niyet Elçisi Mert Fırat’ın ev sahipliğinde İstanbul Ataşehir’deki DasDas’ta yapılacak. Toplantıda, iklim krizi ile mücadele eden tarafların deneyimlerini paylaşması, ortak bir dil üretilmesi ve mücadelenin bütüncül anlayışla ele alınması planlanıyor.

İklimce Sohbetler, 15 Ekim Salı günü yapılacak “Afetler” buluşmasıyla devam edecek ve 5 Kasım Salı günü “Şehir Yaşamı” oturumuyla sona erecek.

Yarınki sohbette, başta tarım olmakla birlikte Türkiye’deki gıda üretiminin -ve dolayısıyla gıda güvenliğinin- iklim krizinden nasıl etkilendiği ve etkileneceği, iklim kriziyle mücadeleyi destekleyen alternatif gıda üretim yöntemlerinin ve sürdürülebilir tarım uygulamaları ve bunların nasıl teşvik edileceği tartışılacak.

İklim krizi ile karşı karşıya olan çeşitli toplumsal katmanların ve meslek gruplarının deneyimlerini ortak bir dilde buluşturmayı amaçlayan toplantıda, Anadolu Meraları Eş-Kurucusu Durukan Dudu, Doğa Koruma Merkezi Toprak ve Su Koruma Programı Koordinatörü Melike Kuş ve Fazla Gıda CEO’su Olcay Silahlı konuşmacı olarak yer alacak. Etkinliğin moderatörlüğünü Mert Fırat yapacak. Etkinlik, saat 18.00 – 20.30 saatlerinde yapılacak.

Detaylar ve kayıt bilgileri için tıklayın

More in Tarım-Gıda

You may also like

Comments

Comments are closed.