Kültür-SanatManşet

‘Engelsiz Festival’ bugün kapılarını açıyor

0

Sanata erişimin lütuf değil hak olduğunu vurgulayan Engelsiz Filmler Festivali, yedinci kez sinemaseverlerle buluşuyor.

Bu yıl İstanbul, Eskişehir ve Ankara olmak üzere üç şehirde gerçekleşecek #EngelsizFestival, bugün kapılarını sinemaseverlere açıyor. Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden 48 filmi, görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak erişilebilir mekanlarda sunacak Engelsiz Filmler Festivali, film gösterimlerinin yanı sıra tüm yan etkinliklerini de erişilebilir olarak gerçekleştirecek.

Festival’in #İstanbul gösterimleri, 7-9 Ekim tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu Sinebu‘da.

Festival programında her yıl olduğu gibi Türkiye sinemasının son dönemde öne çıkan en iyi örneklerden derlenen “Engelsiz Yarışma”, Dünya sinemasından ödüllü filmlerin yer aldığı “Dünyadan”, animasyon filmlerden oluşan ve yeni nesil sinemacılara esin kaynağı olmayı amaçlayan “Çocuklar İçin”, Türkiye sinemasının nitelikli kısa filmlerinden derlenen “Uzun Lafın Kısası” bölümleri yer alıyor.

Festival, yedinci yılında Ayrıksı Otu, Rehber Köpekler, Bizim İçin, Bizsiz Asla! ve Kim Demiş? adlı dört yeni başlığı da sinemaseverlerle buluşturacak Engelsiz Filmler Festivali’nin kurucuları arasında yer aldığı Be In! Erişilebilir Festivaller Ağı’nın hazırladığı “Be In!” başlıklı ortak kısa film seçkisi, Festival programındaki yerini alacak.

Festival’deki tüm filmler göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile gösterilecek. Tüm gösterim ve yan etkinlikler ücretsiz.

Engelsiz Filmler Festivali ile ilgili ayrıntılar tıklayın

You may also like

Comments

Comments are closed.