DünyaLGBTİ+Manşet

İngiliz Müslüman LGBTİ’ler Onur Festivali’ne hazırlanıyor

0

Imaan adlı İngiliz STK, gelecek yıl Londra’da Müslüman LGBT olmayı kutlayan bir Onur Festivali düzenlemeye hazırlanıyor.

Birleşik Krallık’ta 1999 yılından beri cinsellik ve cinsel kimlik ile İslam inancını uzlaştırma amacıyla faaliyet gösteren Imaan isimli sivil toplum kuruluşu, gelecek yıl Londra‘da ilk kez Müslüman LGBTQİ olmayı kutlamak için bir Onur Festivali düzenleyeceğini duyurdu. Imaan’ın açıklamasında hala pek çok Müslüman LGBTQI üyesinin dışlanmış, tecrit edilmiş halde sıklıkla homofobik, bifobik, transfobik ve İslamofobik kötü muameleyle karşılaştığı vurgulandı.

‘Dünyaya biraz neşe getirelim’

Müslüman LGBTQI toplumu üyelerinin karşı karşıya kaldığı kötü muamelenin durmasına yardımcı olmak için kendi 20. kuruluş yıldönümünde eşi benzeri görülmemiş bir festival düzenlemeyi planladığını belirten Imaan, böylelikle insanların biricik kimliklerini kutlayarak dünyaya biraz neşe getirme arzusunu ifade etti.

‘Özür dilemeden güçlenmek’

The Independent’a konuşan Imaan sözcüleri,  Müslüman LGBTQI’ye adanmış bir festivalin öneminin altını çizdi. Sözcüler, “Müslüman LGBTQI İslamofobi ile homofobinin yaylım ateşi arasında kaldığından, insanların kimlikler arasında tercih yapmak zorunda hissetmeyecekleri, tersini söyleyenlerin baskısı altında kalmadan hem LGBTQI hem de Müslüman olabileceği güvenli ve kapsayıcı uzam sağlamak istiyoruz” dedi ve ekledi:

“Festivalimiz İngiltere çapında LGBTQI üyesi Müslümanların hem ibadetini yerine getiren Müslüman hem de LGBTQI olduğu için özür dilemeden güçlenmesi ve faaliyete geçmesi için uzam sağlayacak.”

‘Kimse İslam’ı tekeline alamaz’

Müslümanlar arasında etnik köken ve dil açısından çeşitlilik olduğunu ve bu çeşitliliğin cinsiyet ve cinselliği de kapsadığını belirten Imaan sözcüleri, “Birleşik Krallık’ta kimse İslam’ı kilit altına alamaz, biz aynı zamanda LGBTQI olan Müslümanlarız” diye konuştu.

Imaan’ın yönetim kurulunda yer alan lezbiyen hakları savunucusu Anjum Mauj da Metro‘ya konuştu. STK’nın Müslüman LGBTQI’ye verdiği desteğe rağmen çoğunun cinsel kimliklerini açıklayamadığını aktaran Mauj, bu festivalin ötekileştirilmiş insanlara bir ses vereceğini ve bu yüzden çok önemli olacağını dile getirdi. Festivali finanse etme amacıyla bağış toplamak için kampanya yürüten Imaan, 5 bin sterlin toplama hedefiyle kitlesel fonlama sayfası açtı. Fona şimdiye kadar 3370 sterlin bağışlandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.