İklim KriziManşet

Macron gençlere hak verdi, Trump dalga geçti

0

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesini BM’ye şikâyet eden genç iklim aktivistlerinin ‘radikal’ diye nitelediği tutumlarını sürdürmelerini ve baskıya devam etmelerini istedi. tutumunu ‘radikal’ diye niteledi. ABD Başkanı Trump ise bir tweet atarak Greta Thunberg’in konuşmasıyla dalga geçti: Çok neşeli bir genç kıza benziyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, BM İklim Eylem Zirvesi sırasında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg ve çevre eylemcisi arkadaşlarının ‘küresel ısınmayla yeterince mücadele etmediği’ gerekçesiyle ülkesini Birleşmiş Milletler’e şikâyet etmesini ‘oldukça radikal tutum’ diye yorumladı. Macron, bu hamlenin ‘toplumu kışkırtacağını’ savundu.

Europe 1 radyosuna açıklama yapan Macron, “Gençlerimizin – ya da çok da genç olmayanlarımızın- tüm hareketleri faydalı. Ancak şimdi daha da ötede olanlara odaklanmalılar, yolu tıkamaya çalışanlara” dedi. Macron, Fransa’nın da Almanya’nın da ‘yolu tıkayan’ bu hükümetlerden biri olmadığını düşündüğünü söyledi. Ancak Macron, gençlerden bu tipteki hükümetlere baskı uygulamasını ve eyleme geçmesini istediğini de ekledi.

Greta Thunberg ve 12 ülkeden 15 genç arkadaşı, dün küresel ısınmayla mücadelede yeterli ve zamanında çaba göstermedikleri gerekçesiyle Almanya, Fransa, Brezilya, Arjantin ve Türkiye’yi Birleşmiş Milletler’e şikâyet etmişti. .Şikâyet, 2014’te yürürlüğe giren ve çocukların haklarının ihlal edildiklerini düşündükleri durumlarda, Çocuk Hakları Komitesi‘ne şikâyette bulunabilmelerine izin veren ‘isteğe bağlı protokol’ uyarınca yapıldı.

Trump: Çok neşeli bir genç kıza benziyor 

ABD Başkanı Donald Trump ise Zirve’de oldukça öfkeli ve duygusal bir konuşma yapan Thunberg için ‘çok neşeli genç bir kıza benziyor’ dedi. Trump paylaştığı Twitter mesajında Greta Thunberg’in ‘parlak ve güzel bir geleceği’ olduğunu söyledi ve ‘Bunu görmek harika!’ yorumunu yaptı.

Sosyal medyada ABD Başkanı’nın bu sözlerinin alaycı ifadeler olduğu yorumları yapıldı ve “ABD Başkanı 16 yaşındaki asperger sendromu olan bir kızla dalga geçiyor” denildi.

Greta Thunberg, dün gerçekleştirdiği konuşmada “Boş laflarınızla rüyalarımı ve çocukluğumu çaldınız” demişti.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.