ManşetTürkiye

Sol Haber’in erişimi engelleme kararı haberine erişim engeli

0

Sol Haber’de 7 Temmuz’da yayımlanan bir habere İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi. Kararın 8 Ağustos’ta Sol Haber’de yayınlanmasının ardından bu erişim engelleme kararı haberine de erişim engelli geldi.

Sol Haber Portalı 7 Temmuz’da TRT‘nin Suriye’den haberler geçen muhabiri Ubeydo Hitto’ya İdlib‘de bulunan Kurtuluş Hükümeti (KH) tarafından ödül verilmesini haberleştirdi. Kurtuluş Hükümeti’nin, El Kaide’ye yakınlığıyla bilindiğini anlatan habere İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engelleme kararı getirildi. Portal bunun üzerine söz konusu haberi yayından kaldırıp 8 Ağustos’ta habere gelen erişim engeli kararını haberleştirdi.

Mahkeme bu haber için de erişim engelleme kararı aldı. Bunu da 5 Eylül’de haberleştiren Sol Portal’ın haberine 20 Eylül günü yine erişim engelleme kararı getirildi. Uygulayıcı kurum olan Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından alınan son karar, bugün itibariyle Sol Haber Portalı’na ulaştırıldı. Bunun üzerine Sol Haber haberlerine gelen erişim engelleme kararını uygulamak için haberi sitelerinden kaldırmak durumunda kaldığını açıkladı.

‘2014’te icat edilmiş bir hukuksuzluk’

Konuyla ilgili Sol Haber’den yapılan açıklamada “Haberimizin kendisini tekrarlayan bir haber yazmamız şüphesiz karara dönük bir saygısızlık, giderek hukuki yaptırım gerektiren bir ‘hile’ olacaktır. ‘Erişim engelleme kararı’ metodolojisinin kendisinin 2014 yılında icat edilmiş bir hukuksuzluk olması dahi bu konudaki titizlik gösterme gereğini ortadan kaldırmıyor” ifadeleri kullanıldı.

Mahkeme: Haysiyeti ihlal edici

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bu habere getirilen erişim engelleme kararında şu ifadeler yer aldı: “URL’lerin yayın içerikleri ayrı ayrı incelendiğinde, belirtilen linklerdeki yayın içeriklerinin talepte bulunanın şeref ve haysiyetini ihlal edici, suçlayıcı ve masumiyet karinesi ihlal edici ve tehdit vari ifade ve anlatımlara yer verildiği, bu haliyle talepte bulunanın kişilik haklarının ihlal edildiği anlaşılmakla linklerdeki yayın içeriğine erişimin engellenmesine karar vermek gerekmiştir.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.