EkolojiManşet

Kaçak ithal atığın cezası 866 bin lira

0

İzmir Kemalpaşa’daki kaçak atık plastiklere yönelik soruşturmada, firmanın lisansı iptal edildi..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Kemalpaşa‘da yer alan ithal atık plastiklere yönelik yapmış olduğu denetim kapsamında ilgili firmanın lisansını iptal etti. İthalatı gerçekleştiren firmaya 649 bin 773 lira ve sahasında bu atıkların depolanmasına izin veren firmaya da 216 bin 591 lira olmak üzere toplam 866 bin 364 lira idari para cezası uygulandı.

İzmir Kemalpaşa’da yer alan ithal atık plastiklere yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapmış olduğu denetimin sonuçları belli oldu. Denetimde, atıkların bu alanda depolanması ile ilgili bakanlığa herhangi bir bilgi verilmediği, alana ilişkin alınmış herhangi bir izin/lisans belgesinin bulunmadığı tespit edildi. Bakanlık firmanın bahse konu tesiste geri kazanıma tabi tutma beyanıyla üç ayrı partide atık ithalatı gerçekleştirdiğini tespit etti ve bakanlık firmanın lisansını iptal etti.

İthalatı gerçekleştiren firmaya bakanlık 649 bin 773 lira ve sahasında bu atıkların depolanmasına izin veren firmaya da 216 bin 591 lira olmak üzere toplam 866 bin 364 lira idari para cezası uyguladı. Bakanlık ayrıca İzmir‘de 2019 yılı içerisinde, 115 atık ithalatı başvurusunu da reddetti.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.