İklim KriziManşet

Japonya’dan iklim mücadelesi önerisi: Seksi ve cool olmalı

0

Japonya Çevre Bakanı Koizumi, ‘İklim değişikliği gibi bir sorunla mücadele eğlenceli olmak zorunda, cool olmak zorunda. Aynı zamanda seksi de olmalı’ ifadelerini kullandı.

Japon siyasetinde adı öne çıkan Çevre Bakanı Şinjiro Koizumi, kömüre bağımlı ülkesindeki gençleri daha düşük karbon salınımlı bir gelecek için harekete geçirmek amacıyla iklim mücadelesini ‘seksi ve eğlenceli’ kılma sözü verdi. Birleşmiş Milletler İklim Eylem Zirvesi için bulunduğu ABD’nin New York kentinde bir basın toplantısı düzenleyen Koizumi, “Siyasette bazen sıkıcı gelen pek çok konu var. İklim değişikliği gibi büyük ölçekli bir sorunla mücadele eğlenceli olmak zorunda, cool olmak zorunda. Aynı zamanda seksi de olmalı” ifadelerini kullandı.

‘Karbondan arındırılmış toplum’

Karbondan arındırılmış bir toplum yaratma sözüne bağlı olduklarını vurgulayan Koizumi, “İklim değişikliğine karşı savaşa en güçlü ülke olarak katkıda bulunmaya hazırız” dedi. Kouzumi, ülkesinin, küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda mücadeleyi sağlamaya yönelik uluslararası tek çerçeve olan Kyoto Protokolü’nün kabulü konusundaki rolünü de hatırlatarak, “O zamandan beri güçlü bir liderlik ve kararlı bir eylem sergilemedik ancak bundan böyle çok daha fazlasını yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Japonya’da ‘geleceğin başbakanı’ gözüyle bakılan, eski Başbakan Juniçiro Kouzimi’nin oğlu olan 38 yaşındaki Şinjiro Koizumi nükleer enerji karşıtı olarak biliniyor. Ancak ülkede kömürle çalışacak yeni elektrik santralleri inşa etme planları da hız kesmiyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.