DünyaManşet

Gucci modelinden podyumda protesto: Akıl hastalığı moda değildir

0
Daha önce “siyah yüz” şeklindeki kazağıyla tepki çeken Gucci, bu kez akıl hastalarına giydirilen gömlek benzeri bir kreasyon yarattı. Markayı protesto eden model, eline “Akıl hastalığı moda değildir” yazarak podyuma çıktı.

Milano Moda Haftası’nda pazar günü yapılan 2020 ilkbahar/yaz defileleri ilginç bir protestoya sahne oldu.  Modeller aynı podyumdaki ilkbahar/yaz koleksiyonunda eskiden akıl hastanelerinde kullanılan önden bağlamalı, kolsuz tasarımları giyiyordu. Gucci tasarımlarını sunan modellerden Ayesha Tan Jones, podyumda ellerini kaldırdı. Modelin ellerinde “Akıl hastalığı moda değildir” yazdığı görüldü.

Bianet’in haberine göre, Jones, defilenin ardından Instagram’a bir video koyarak eylemini açıkladı. Model, daha önce akıl hastalığı yaşamış biri olarak Gucci’nin tasarımlarının hakaret içerdiğini söyledi.

‘Acı verici ve duyarsızca’

Tasarımları, “kaba, yaratıcılıktan yoksun ve saldırgan” olarak niteleyen model, şöyle devam etti:  “Akıl sağlığı konusunda kendü mücadelemi veren, aynı zamanda aile üyeleri depresyon, kaygı bozukluğu, bipolar ve şizofrenidekn etkilenen bir sanatçı ve model olarak, Gucci gibi bir mode evinin bu acı verici ve duyarsız tavrına tepkisiz kalamadım. Gucci’nin akıl hastalarını işaret eden kıyafetlerinin kullanılması çok kötü.”

Jones’un takipçilerinin birçoğu Gucci tasarımlarının rahatsızlık verici olduğu konusunda hemfikirken, oyuncu ve model Hari Nef, “Deliliğin göze çarpmasından çok kışkırtıcı bir boyun eğme hatırlatmasıydı” yorumu yaptı.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.