ManşetTürkiyeUncategorized

Dört akademisyene daha beraat

0

İstanbul ve Kocaeli’de duruşması görülen dört akademisyen de AYM’nin “hak ihlali” kararı doğrultusunda beraat etti. Beraat veren mahkeme sayısı Türkiye genelinde 171 oldu.

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanan akademisyenlerin duruşmalarına devam edildi. 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki (ACM) ilk duruşmasına SEGBİS ile bağlanan Erzincan Üniversitesi’nden Arş. Gör. Serdar Başçetin, dün görülen ikinci duruşmada beraat etti.

37.ACM’de bugün duruşmaları görülen Marmara Üniversitesi’nden Arş. Gör. Esra Demir Gürsel ile Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Arş. Gör. Emre Özyetiş’in de beraatlerine karar verildi. Böylece Akın Gürlek başkanlığındaki 37. ACM heyeti akademisyen yargılamalarında ilk kez beraat kararı vermiş oldu.

Yine aynı saatlerde Kocaeli 5. ACM’de ikinci duruşması görülen Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cengiz Erçin de beraat etti.

17 mahkemede beraat kararları

26 Temmuz 2019 tarihli Anayasa Mahkemesi (AYM) ‘ifade özgürlüğü’ kararından sonra başlayan adli yılda yargılaması devam eden akademisyenler için toplam 17 mahkemede birlikte ve ayrı ayrı beraat kararları verildi. Barış İçin Akademisyenler’in internet sayfasında yer alan bilgiye göre, hakkında verilen beraat kararı teyit edilen akademisyen sayısı ise bugün ile 171 oldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.