Doğa MücadelesiEkolojiManşet

TEMA’dan madenlere karşı mücadeleye devam çağrısı

0

TEMA Vakfı’nın açıklamasında, çevre aktivistleri ve sivil toplumun birlikte mücadelesi sonucunda, Demirtepe Altın Madeni’nin iptal edildiği ve 1102 madenin iptal edildiği duyuruldu, Kirazlı Altın Madeni için kampanyaya destek istendi.

Kazdağları’ndaki Kirazlı Altın Madeni’ne karşı hep birlikte çıkarılan sesin, dağların güneyinde yankı bulduğunu belirten TEMA Vakfı, toplanan yaklaşık 570 bin imzanın umut veren haberleri de beraberinde getirmeye başladığını kaydetti.

Vakfın Kirazlı Altın Madeni için sürdüğürdüğü change.org’daki imza kampanyasının sayfasında şu ifadelere yer verildi:

“İlk olarak Kaz Dağları’nın güneyinde yer alan ve proje aşamasında olan Demirtepe Altın Madeni’nin, Bakanlıktaki Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun inceleme ve değerlendirme komisyonu görüşmeleri iptal edildi. Ardından da projenin tamamen iptal haberini sevinçle aldık.

Bu güzel haberi Türkiye genelinde ihaleye çıkması planlanan 1102 maden ihalesinin ertelenmesi haberi izledi. Ertelenen 1102 madenin 710’u altın madenlerinin içinde olduğu gruptan oluşuyor. Bu 710 projenin ise 23 tanesi Balıkesir, Çanakkale ve Kaz Dağları yöresinde bulunuyor.”

Kanadalı Alamos Gold firmasının yapımını sürdürdüğü Çanakkale’deki Kirazlı Altın Madeni projesinde ağaç kesimi ve maden inşaatının halen devam ettiğini vurgulayan Vakıf, proje durdurulana kadar mücadelerine devam edecekleri belirtti; herkesi imza kampanyasına destek vermeye davet etti.

Kirazlı’ya altın madenine karşı imza vermek için tıklayın

You may also like

Comments

Comments are closed.