İklim KriziManşet

Grönland’da buzul koptu: Bir balıkçı hayatı kaybetti, iki kişi kayıp

0

Danimarka’ya bağlı Grönland’ın Uummannaq bölgesi yakınlarında buzul kütlesinin kopması sonucu bir balıkçı yaşamını yitirdi. Kayıp iki kişi aranıyor.

Danimarka Krallığı’na bağlı  Grönland’ın batısındaki Uummannaq bölgesi yakınlarında buzul kopması sonucu bir balıkçı hayatını kaybetti, ikisi kayboldu. Grönland polisinden yapılan açıklamada, Uummannaq bölgesi yakınlarındaki Ukkusissat/Perliffik fiyordu civarında bir buzul kütlesinin koptuğu ve üç balıkçı için kayıp ihbarı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, kayıp balıkçılardan birinin ölü bulunduğu, diğer ikisini arama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Kopan buzulların denizde büyük dalgalar oluşturduğuna vurgu yapan polis, bölge halkından kopma riski bulunan buzullardan uzak durmalarını istedi.

Tahmin edilenden daha hızlı eriyor

Yüz ölçümü bakımından dünyanın en büyük adası ve Kuzey Kutbu’nun yüzeyi en fazla buz kütlesiyle kaplı bölgesi olan Grönland’ın buzul örtüsü küresel ısınma nedeniyle tahmin edilenden daha hızlı eriyor. CNN’de yer alan habere göre, Grönland’da temmuz ayında artan hava sıcaklıkları nedeniyle 197 milyar ton buz eridi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.