DünyaManşet

Girne’de cephanelik patladı; insanlar yaralandı, kuşlar yandı

0

Girne’nin doğusunda Çatalköy mevkiinde gece yarısından sonra askeri mühimmat deposu alev aldı. Patlayan top ve tank mermileri, deponun yakınındaki tatil köyünde ve çevredeki evlerde hasara ve kırılan camlardan yaralanmalara neden oldu. Çevre halkı çok sayıda kuşun yanarak can verdiğini bildirdi.

KKTC’nin turizm başkenti Girne’de dün gece yarısı, askeri mühimmat deposunda bir patlama meydana geldi. Mühimmat Bölük Komutanlığı’nda sabaha kadar devam eden yangın ve patlamalar nedeniyle bölge trafiğe kapatıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, can kaybının yaşanmadığını ve gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Yerel basının haberlerine göre, Girne’nin 10 kilometre doğusundaki Çatalköy mevkiinde, sahil yakınındaki askeri bölgede meydana gelen patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. Peş peşe patlayan top ve tank mermileri bölgede evler ve 5 yıldızlı tatil köyünde hasara yol açtı. Otel müşterileri bodrum katı ve sahile taşınırken, deponun bulunduğu askeri birliğin yakınındaki Arapköy ve Çatalköy’de de evler boşaltıldı.

Evlere şarapnel yağdı

Bazı evlerin bahçe ve çatılarına şarapnel parçaları düştü. Önce askerler ardından itfaiyenin müdahale ettiği patlama ve yangınların sabahın erken saatlerinde sıklığını ve şiddetini azalttığı bildirildi.

Akıncı: Tüm önlemler alındı

Patlamanın ardından olay yerine giden Cumhurbaşkanı Akıncı, can kaybı yaşanmamasının önemli olduğunu belirterek, yetkilerinin gerekli önlemleri aldığını söyledi. Patlamalardan en fazla hasar alan tatil köyünün bodrum katında toplanan turistleri sakinleştiren Akıncı, uçuşları bulunan yolcuların da polis kontrolü eşliğinde havaalanına taşınacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da kırılan cam parçalarından dolayı yaralananların olduğu bilgisini verdi.

Yaralananlara bölgede bulunan ilk yardım ekiplerinin ambulanslarla müdahalede bulunduğunu bildiren Özersay, Arapköy’de yaşayan vatandaşların tedbir amacıyla tahliye edildiğini vurguladı. Söz konusu bölgeyi tehdit bir yangının söz konusu olmadığını belirten Özersay, “Şu an itibariyle etrafa yayılan bir yangın yoktur” diye konuştu.

Çevrede yaşayan halk, patlamalar sırasında büyük korku ve panik yaşadıklarını anlattı. Çatalköy’de hasara neden olan patlamalarda, en büyük zararı mühimmat deposunun yakınındaki Doğa Evleri Sitesi gördü. Sitedeki bazı evlerin duvarları ciddi hasar görürken, kuşların da yanarak can verdiği belirlendi. Site sakinleri, sabah kalktıklarında civardan çok sayıda yanmış kuş cesedi topladıklarını belirtti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.