İklim KriziManşet

Greta Thunberg, Kadıköy duvarlarında

0

İklim krizine karşı farkındalık yaratmak için ‘Fridays for Future’ hareketini başlatan Thunberg, şu sıralarda BM İklim Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’de bulunuyor.

İstanbul, Kadıköy‘de bir apartmanın duvarına iklim aktivisti Greta Thunberg‘ün portresi yapıldı. Binanın fotoğrafı iklim krize karşı hükümetleri harekete geçirmek üzere her hafta okul grevi yapan ‘Fridays for Future’ hareketinin Türkiye hesabından “Kadıköy sokaklarından Greta Thunberg ve tüm iklim aktivistlerine selam var!” mesajıyla paylaşıldı.

‘Fridays for Future’ (Gelecek İçin Cumalar), Thunberg’ün iklim değişikliğine karşı başlattığı ve pek çok ülkede öğrenciler tarafından destek bulan bir hareket. Türkiye’de de pek çok genç tarafından destekleniyor. Öğrenciler, şehirlerin çeşitli mekânlarında iklim krizine farkındalık yaratmak için etkinlikler düzenliyor, eylem yapıyor.

Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’ye giderken karbon emisyonuna dikkati çekmek için  uçak kullanmayı reddetmiş, çevre dostu bir yelkenli tekne ile iki haftalık deniz yolculuğu yapmıştı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.