ManşetTürkiyeUncategorized

İzmir ve Ankara’da kayyım protestosu: Çok sayıda gözaltı var

0

İzmir ve Ankara’da HDP’li belediyelere kayyım atanmasını protesto edenlere polis saldırdı: Vekiller darp edildi, bir parti yöneticisinin burnu kırıldı, çok sayıda gözaltı var.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’nün Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını protesto için dün İzmir, Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Polis saldırısında aralarında HDP’li milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi darp edildi. Bir HDP yönetcisisinin burnu kırılırken, çok sayıda kişi de gözaltına alındı. Polis HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay‘ı da tekmeledi.

Kemalbay, İzmir Milletvekili Murat Çepni ve Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş’in de katıldığı eyleme izin vermeyen polis, aralarında gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına adı. Müdahale sırasında yaralanan HDP İzmir İl Yöneticisi Aziz Benli hastaneye kaldırıldı. Benli’nin burnunun kırıldığı öğrenildi. HDP il yöneticileri daha sonra polis saldırısı nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Ankara’da 42 gözaltı

HDP Ankara İl Örgütü’nün düzenlediği protesto eylemi ise Sakarya Meydanı girişinde engellendi.  Onlarca çevik kuvvet tarafından etrafı sarılan partililerden dağılmaları istendi. Dağılmayı reddeden grubu polis sert müdahalede bulundu. Aralarında HDP İl eş başkanlarının da olduğu çok sayıda kişi yerde sürüklenerek, gözaltına alındı. Darp edilerek gözaltına alınanların arasında KHK ile ihraç edilen ve bir kolunu cezaevindeki müdahalede kaybeden Veli Saçılık da var. Müdahale sırasında 20 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi de yapılan Genel Bilgi Tarama (GBT) sonrası alındı.

Çankaya Belediyesi önünde toplanan bir başka gruba da müdahale eden polis, burada da yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan bazı isimler ise şöyle: Zeyno Bayramoğlu, Aslı Viyan Saraç, Veli Saçılık, HDK Ankara İl Eş Sözcüsü Fatma Kılıçarslan, Hasret İrem Korucu, HDP İl yöneticisi Betül Koca, Fatma Önen, Dilan Karaer.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.