EkolojiManşetTürkiye

Atatürk Orman Çiftiği arazilerinin satışı ertelendi

0

TOKİ, ‘yeterli katılım olmadığı ve alıcı bulunamadığı’ gerekçesiyle, AOÇ arazilerinin satışını ileriki bir tarihe erteledi.

Ankara’da Çukurambar’daki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerini, Atatürk’ün vasiyetine ve şartlı bağışına aykırı biçimde, Ankara 4. İdare Mahkemesi’nin de kararına aykırı olarak ihaleyle satışa çıkaran TOKİ‘alıcı bulamadığı’ için ihaleyi erteledi. TOKİ’den yapılan açıklamada, ihalenin, “Yeterli katılım olmadığından ve rekabet sağlanamadığından satış işlemi yeniden değerlendirilmek üzere ilerideki bir tarihe” ertelendiği bildirildi.

İhale saatinde protesto için Bilkent’teki TOKİ binası önünde toplanan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, Birleşik Kamu İş, CHP Çankaya ilçe Örgütü, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu ve Türkiye İşçi Partisi Ankara İl Örgütü’nün de bulunduğu toplam 51 kuruluşun temsilcileri, ortak basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi: “Biz bugün, bu açıklamayı yapan örgütler olarak, ihalenin ertelenmesini değil iptal edilmesini istiyoruz. Hukuken de zaten iptal edilmesi gereken bir süreç. Olacak bir ertelemede, yeni bir tarih belirlendiğinde biz yine burada olacağız. Ama bu ihaleye girmek isteyen firmalara çağrımız şudur: Bu ihanete ortak olmayın, bu ihaleye katılmayın. Zira orada ne ticaret ne de konut yapamazsınız.Candan ayrıca, 17 Eylül saat 14.00’te Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü’nde yapılacak söz konusu arazinin metrekaresinin 10 kuruşa kiralanması ihalesine de katılacaklarını da belirterek,“AOÇ arazileri özgürleşene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

2014’de, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ve Ankara Barosu’nun, Atatürk Orman Çiftliği’nde Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal edilerek yapılan inşaatları yargıya taşımış;  ‘Atatürk’ün vasiyetini ihlal davası’ açılmıştı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.