DünyaManşetSağlık

Kongo’da Ebola’dan ölenlerin sayısı iki bini aştı

0

Sağlık çalışanları uzak ve çatışmalardan etkilenen bölgelerde hastalığın yayılmasını kontrol altına almakta güçlük çekiyor

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde bir yıldır etkili olan ebola irüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı iki bine ulaştı. Cuma günü yayımlanan resmi verilere göre, salgından ölenlerin sayısı iki bin 6’ya ulaşırken, tespit edilen virüs vakasıysa üç bini aştı.

Sınır komşusu Uganda’da, ülkeye Kongodan geldikten sonra, Ebola testi pozitif çıkan 9 yaşındaki bir kız çocuğunun ölümü, sağlık ekiplerinin salgını sınırın içinde kontrol altına almakta karşılaştıkları zorluğu gösteriyor.

Independent’in haberine göre, etkin aşı ve tedavi çalışmalarına rağmen, sağlık çalışanları ülkenin doğusunda uzak ve çatışmalardan etkilenen bölgelerde salgının yayılmasını kontrol altına almakta zorlanıyor. Bu bölgedeki insanların çoğu salgınla mücadele çabalarından sakınıyor. Uluslararası Kızıl Haç Federasyonu yaptığı açıklamada “Tedavilerin işe yaraması için insanların kendilerine ve ilaç veren tıbbı personele güvenmesi gerekir. Bu çok zaman alacak, kaynak ve çok çalışmayı gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), geçen hafta salgının daha geniş bir alana yayılmasına ilişkin endişelerini dile getirmişti. Ancak örgüt temmuz ve ağustosun başlarında 4 vakanın kaydedildiği ülkenin büyük kentlerinden Goma’da salgının yer edinmediğini teyit etti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.