DoğaManşet

Dorian’ın vurduğu Bahamalar’da beş kişi hayatını kaybetti

0

Dorian Kasırgası, Bahama Adaları’nda en azaz 21 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Kasırga ABD’ye doğru gidiyor

Bahama Adaları’nın Başbakanı Hubert Minnis, Atlas Okyanusu’nda ilerlemeye devam eden ve Bahamalar’ı vuran Dorian Kasırgası’nın beş kişinin ölümüne ve en az 21 kişinin yaralanmasına neden olduğunu açıkladı. Atlas Okyanusu’nda görülen en güçlü ikinci kasırga olduğunu belirten Minnis, kasırganın çok tehlikeli olduğunu ve ölümlerin adanın kuzeydoğusundaki Abaco Adaları’nda yaşadığını söyledi. Minnis, Dorian Kasırgası’nı ‘tarihi bir trajedi‘ olarak tanımladı.

Hızı saatte 295 kilometreyi bulan kasırga, taşıdığı şiddetli rüzgar ve yağmur da Bahamalar’da ciddi tahribata yol açtı. Uluslararası Kızılhaç Örgütü‘ne göre bölgedeki 13 bin ev hasar gördü veya yıkıldı. Bölgeden paylaşılan fotoğraf ve videolarda su taşkınları, ters dönen arabalar ve devrilen ağaçlar görülüyor.

NASA, Bahamalar’ı vuran ve Atlas Okyanusu’nda ilerlemeye devam eden Dorian Kasırgası’nın uzaydan çekilmiş yeni görüntülerini yayımladı.

Kasırga, Bahamaları vurduğunda Kategori 5 seviyesindeydi. Pazartesi öğleden sonra ise şiddeti Kategori 4 seviyesine düştü ve hızı saatte 240 km olarak kaydedildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Dorian’un rotasındaki hafif bir kaymanın kasırgayı Florida‘nın doğu kıyılarına sürükleyebileceği uyarısında bulundu. Bölgede birkaç gün içinde ölüm tehlikesi yaratabilecek kuvvette fırtına ve rüzgârlar bekleniyor. Bölgede yaşayan halk kasırgaya karşı hazırlık yaparken, Fort Lauderdale bölgesinde bulanan Fort Lauderdale Uluslararası Havaalanı‘ndaki uçuşlar iptal edildi.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.