DünyaManşet

Britanya Johnson’a karşı ayakta

0

‘Anlaşmalı veya anlaşmasız’ Brexit hedefiyle parlamentoyu beş hafta askıya alan Başbakan Johnson, ülke genelindeki gösterilerle protesto edildi.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson‘ın ‘anlaşmalı veya anlaşmasız’ Brexit hedefiyle, parlamentoyu askıya alma kararı Cumartesi günü ülke genelinde protesto edildi.

Londra‘nın yanı sıra Manchester, Liverpool, Birmingham, York ve Belfast dahil çok sayıda şehirde Brexit karşıtları sokağa çıktı.

BBC’nin haberine göre, parlamento tatili ile ilgili konuşan Başbakan Johnson, kararın arkasındaki gerekçeyi, “Avrupa Birliği’ndeki dostlarımız, anlaşmasız ayrılığın parlamentoda engellenebileceğini düşündüğü sürece, arzu ettiğimiz anlaşmayı elde etme olasılığımız azalır” sözleriyle savunmuştu. Londra’da Başbakanlık ofisi çevresindeki protestoda Johnson, aralarında “Diktatör” kelimesinin de geçtiği çok sayıda pankartla protesto edildi.

Brexit yanlıları da yürüdü

Gösterinin duyurusunun yapıldığı Facebook sayfasında ise “Darbeyi durdur, demokrasiyi savun” sloganı ile gösteriye katılım çağrısı yapıldı. Londra’daki protestoyla aynı anda Brexit yanlısı küçük bir grup da yoğun güvenlik önlemleri arasında yürüyüş yaptı.

Başbakan Boris Johnson’ın askıya alma kararı planlanladığı gibi devreye girerse Avam Kamarası 23 iş günü tatil olacak. Johnson, milletvekillerinin anlaşmasız Brexit’i engellemek için yapacağı bir hamlenin “anlaşmasız ayrılık ihtimalini artıracağını” savunuyor.

Bu arada muhalif milletvekilleri, Brexit’in yeniden ertelenmesi de dahil bazı önerge seçeneklerini görüşüyor.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.