KadınKültür-SanatManşet

Kadın sinemacılar belgeseli, ‘Woman Make Film’in fragmanı yayımlandı

0

Mark Cousins’ın, Toronto Film Festivali’nde gösterilecek belgeseli, 11 saat sürüyor

Mark Cousins’ın kadın sinemacılara odaklanan 11 saatlik belgeseli Women Make Film’den fragman yayınlandı. 44. Toronto Film Festivali’nde gösterilecek belgeselde Tilda SwintonJane FondaThandie Newton veDebra Winger gibi isimler, kadın sinemacıları anlatıyor.

filmloverss’ın haberine göre, Toronto Film Festivali’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da belgeseller oldukça önemli bir yere sahip. 5-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festivalin 44’üncüsündeki ‘TIFF Belgeselleri’ seçkisinde merak uyandıran birçok yeni belgesel sinemaseverlerle buluşacak.

Seçkide yer alan ilgi çekici belgesellerden biri de kadın sinemacılara odaklanan Women Make Film.

The Story of Film: An Odyssey ve The Eyes of Orson Welles gibi sinema dünyasına odaklanan ödüllü belgesellerle tanınan Marc Cousins, 11 saatlik bu belgeselde sinema tarihinde iz bırakmış kadın sinemacıların hikâyesini anlatıyor.

Dört bölüm halinde gösterilecek

Filmin yapımcılığını da üstlenen Tilda Swinton, bu filmde anlatmak istediklerini şu sözlerle açıklıyor: “Çoğu film erkekler tarafından yönetildi. Sinema klasikleri olarak kabul edilen filmlerin çoğu erkekler tarafından yönetildi. Ancak 130 yıldır altı kıtada binlerce kadın da film çekiyor, izleyebileceğiniz en iyi filmlerden bazılarını. Hangi filmleri çektiler? Hangi teknikleri kullandılar? Onlardan sinema hakkında ne öğrenebiliriz?”

11 saatlik belgesel,  7-11 Eylül tarihlerinde, dört bölüm hâlinde gösterilecek.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.