İklim KriziManşet

Hattat Holding önünde Amasra termik santrali ve iklim eylemi

0

Yöre halkı ve çevre örgütlerinin itirazlarına, yargıdan pek çok kez dönmesine rağmen, on yılı aşkın süredir Amasra’ya termik santral kurmak için inat eden Hattat Holding iklim aktivistlerince protesto edildi. İklim Krizine karşı Sıfır Gelecek kampanyasını yürüten aktivistler, iklim krizi çağında yeni termik santral kurulmaması gereğine işaret etti, herkesi 20 Eylül’deki küresel iklim grevine desteğe çağırdı.

İklim aktivistleri, Bartın’ın Amasra ilçesinde on yılı aşkın süredir termik santral kurmak için çalışmalarda bulunan ve bu sebeple başta Bartın Platformu olmak üzere, yöre halkı ve sivil toplum örgütlerinin büyük tepkisini çeken Hattat Holding önünde bir araya geldi. İklim krizine karşı Sıfır Gelecek kampanyasını yürüten aktivistler, 20 Eylül Küresel İklim Grevi’ne de çağrı yaptı.

Geçtiğimiz şubat ayında Danıştay 6. Dairesi, Hattat Holding’in Amasra’ya termik santral kurmak için aldığı ÇED olumlu kararını bir kez daha bozmuş, Zonguldak İdare Mahkemesi de 20 Ağustos’ta termik santralin kömür hazırlama tesisi için verilen ÇED olumlu kararını iptal etmişti. Yargıdan art arda gelen iptallere rağmen, bölgeye  termik santral kurma isteğinden vazgeçmeyen Hattat Holding’in İstanbul’daki ofisi önünde iklim aktivistleri protesto eylemi gerçekleştirdi.  Şirketin önüne “İklim Suç Mahalli” şeridi çeken aktivistler “Bartın için, iklim için termik santrale hayır!” pankartı açtılar.

Burada bir açıklama yapan Sıfır Gelecek aktivistleri, iklim krizi çağında yeni termik santral çalışmalarına başlanmaması gerektiğini, havayı, suyu, toprağı, yaşamı zehirleyen çalışır durumdaki termik santrallerin de bir an önce kapatılmaları gerektiğini belirtti.

Türkiye dahil dünyanın dört bir yanında gençlerin eylemleriyle herkesi iklim için bir an önce harekete geçmeye davet ettiklerini hatırlatan eylemciler, Bartın Platformu’nun gelecek nesiller için mücadelesini selamladı. Aktivistler, “Ya sıfır karbon gelecek, ya sıfır gelecek!” diyerek, herkesi 20 Eylül’de gerçekleşecek Küresel İklim Grevi’ne destek vermeye çağırdı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.