Hayvan HaklarıManşet

Adalar Belediye Başkanı Gül: Faytonlar kalkacak diyemeyiz, ama bu sorun çözülecek

0

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, faytonlarla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Kalkacak diyemeyiz ama bu sorun çözülecek. Bu konuya faytoncuların, halkın, STK’ların ve belediyenin içinde olduğu, en uygun şekilde çözüm bulacağız. Hayvanlara eziyet edilmediği, ezilmeyeceği bir dünyada yaşamak istiyoruz. Erteleyici değiliz” dedi.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, faytoncular ve hayvanseverler arasında yaşanan tartışmayla ilgili olarak Sözcü’den Fatma Vurgun‘a konuştu.  Fayton sorununun en kısa sürede çözüleceğini dile getiren Gül şunları söyledi: “Kalkacak diyemeyiz ama bu sorun çözülecek. Fayton şu an yasal bir taşıma aracı. Bu konuya faytoncuların, halkın, STK’ların ve belediyenin de içinde olduğu bir şekilde; en uygun şekilde çözüm bulacağız. Bu konu hayvanlara eziyet açısından da tartışılıyor. Bizim asla böyle bir şeye izin vermemiz mümkün değildir. Hayvanlara eziyet edilmediği, ezilmeyeceği bir dünyada yaşamak istiyoruz. Bu konuda da erteleyici değiliz. İnsana eziyet edilmediği gibi hayvana da eziyet edilemez.”

Yayalaştırma şart

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine de değinen Gül, şöyle devam etti: “Ekrem başkanımız 39 ilçeyle birlikte yürümek, iş birliği yapmak istiyor ama AKP’liler buna çoğu zaman uymuyor. ‘Tek tek ilçelerde ne yapabiliriz?’ diye düşünüyor. Adalar’da ne yapabiliriz diye düşündü. Öncelik olarak adanın yaya yürüyüş yoluna ihtiyacı var. Trafikten arındırılmış bölge olması ve bunun ideali olması gerekiyor. Çünkü İstanbul’da yürüyüş yolu kalmamış durumda. Yürüyecek yer kalmayan devasa bir başkent oldu. Adalar’a bu nedenle geliyor insanlar ya da burada yaşıyor. Bu sebeplerle ulaşımı bir düzene sokmamız lazım.”

You may also like

Comments

Comments are closed.