Dünyaİklim KriziManşet

ABD ‘İklim Zirvesi’ne hazırlanıyor, Trump fosil yakıt şirketlerine kolaylık sağlama peşinde

0

Trump yönetimi petrol ve doğalgaz sondajında metan gazı sızmasını önlemek için getirilen düzenlemeleri kaldırmayı planlıyor.

İklim krizi dünyanın gündemindeyken ABD’de Donald Trump yönetiminin petrol ve doğal gaz sondajı sırasında metan gazı sızmasını önlemek için getirilen düzenlemeleri kaldırmayı planladığı ortaya çıktı. Barack Obama başkanlığında getirilen düzenlemelerin fosil yakıt şirketlerine ‘kolaylık’ için kaldırılacağı söyleniyor.

Çevre Koruma Ajansı Başkanı Andrew Wheeler, Trump’ın önlem için yapılan düzenlemeleri ‘petrol ve doğal gaz endüstrisinin üzerinden gereksiz ve ağır kurallar’ olarak tanımladığı için kaldırılacağını söyledi.

Trump geçen haftalarda da Bill Clinton’ın başkanlığı dönemindeki bir yasayı kaldırarak Alaska‘daki yağmur ormanlarının yarısından fazlasını potansiyel madencilik, enerji projeleri için kullanmayı planladığını açıklamıştı.

Metan gazının atmosfere yayıldığında küresel ısınmada karbondioksitten daha tehlikeli olduğu biliniyor. Cornell Üniversitesi‘nin bu ay yayımladığı bir araştırma ABD’deki kaya gazı ve yenilenmiş petrol çıkarılmasındaki artışın küresel metan emisyonunda artışa sebep olduğunu ortaya koymuştu.  Çevre Koruma Ajansı da ABD’deki petrol ve doğal gaz şirketlerinin küresel metan gazı emisyonunda temel kaynak olduğunu açıklamıştı.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.