ManşetTürkiye

Kundakçılar kamera kayıtlarında

0

İzmir Karşıyaka’da 500 hektar ormanlık alanın yanmasına yol açan kundakçılar, mobil kameralara yakalandı. Üç kişi gözaltına alındı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, 20 Ağustos 2019 tarihinde ormanı yaktıkları iddia edilen üç kişi, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün mobil kameralarına saniye saniye yansıdı. 360 derecelik kamerada yangının başlama anı ve kişilerin bölgeden ayrılışları yer alırken, söz konusu kişiler, kameralardan tespit edilerek İzmir polisi tarafından operasyonla yakalandı.

Karşıyaka ilçesi Körfez Mahallesi mevkiinde, 20 Ağustos 2019 tarihinde orman yangını çıkmıştı. Yangının çıkmasının ardından gelen ihbarlar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, zamanında müdahaleyle havadan ve karadan yangını kontrol altına almıştı.Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka ilçesindeki yangınla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı.

Araçla geldiler, yakıp gittiler

Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, daha önce belirlenen alanlara seyyar (mobil) kameralar yerleştirmişti. Görev alanındaki orman alanlarını yakından takip eden ekipler, Körfez Mahallesi mevkiinde 20 Ağustos 2019 çıkan yangında kameralardan üç kişiyi tespit etti. Görüntülerde, bir aracın yangın başlamadan bölgeye geldiği görülüyor. 360 derece hareket eden kameralar, bir sonraki turunda ise yangının ilk başladığı anları ve bir kişiyi saniye saniye kaydediyor.

Bu tespitin ardından ekipler, hemen durumu İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Görüntüler daha sonra da İzmir polisiyle paylaşıldı. Yapılan çalışmalarla tespit edilen üç kişi yakalandı.

Riskli bölgelerde devriye

İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan, yangın gözetleme kulelerinin göremediği kör noktaları uygulamaya koydukları seyyar yangın gözetleme araçları ile takip ettiklerini söyledi. Şahan şöyle konuştu: “Seyyar  kameraları belirli zaman dilimlerinde riskli bölgelerde görevlendirerek devriye attırıyoruz. Bu kamera sistemimiz 360 derece dönebiliyor. Binlerce hektarlık orman alanını yüksek çözünürlükte kayıt altına alabiliyor. Özellikle hafta sonları insanların orman alanlarına eğilimin fazla olduğu zamanda sıklıkla seyyar kameraları kullanıyoruz. Oldukça faydalı geri dönüşler aldık. 20 Ağustos 2019 tarihinde Karşıyaka Körfez Mahallesi mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangını bu kameralar sayesinde tespit edip, beş dakika içinde müdahale ettik, iki saat içinde de kontrol altına aldık. Kamera kayıtlarını incelediğimizde yangının çıktığı noktaya giriş çıkış yapan, içinde üç kişi bulunan bir araç tespit ettik. Kayıtları güvenlik güçlerine teslim ettiğimizde yapılan teknik incelemede emniyet güçlerince kimlikleri tespit edilen H.B, M.G ve M.D isimli şahıslar yakalanmıştır.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.