ManşetTürkiyeUlaşım

İstanbul’da 24 saat toplu ulaşım başlıyor

0

Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, 30 Ağustos gece 12’den sonra, yoğun hatlarda 24 saat ulaşımı İstanbul’da başlatacaklarını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin her noktasının birbirinden farklı olduğunu belirtti ve 30 Ağustos’ta yoğun hatlarda 24 saat ulaşımın başlayacağını açıkladı. 24. Dönem Tren Sürücüsü Bröve törenine katılan İmamoğlu, dördü kadın 66 tren sürücüsüne brövelerini verdi.  Bakırköy’deki Cem Karaca Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan İmamoğlu, “Dört kadın sürücümüz var burada. Her işe bir kota koymazsak, toplumda kadınları yaşamın içerisine katmazsak hayat zor olur, zorlaşır. Bundan sonra benim özel talebim ve talimatımdır ki, uygun her iş ortamına maksimum kadın katılımını sağlamak zorundayız. Ben kadın istihdamını çok önemsiyorum” dedi.

Yoğun hatlarda 24 saat ulaşım

Sözü İstanbul’un ulaşımına getiren İmamoğlu şunları söyledi: “Bu şehir 24 saat yaşıyor. Gece mesaisine kalandan, gece bu şehrin çok aktif olduğunu biliyoruz. Kentin her noktası birbirinden farklı. Uzun yıllardır tartışılan 24 saat üzerinden taşımanın sağlanmasıyla ilgili ne yazık ki, bir türlü başlanamayan bu uygulamayı özellikle metro hatlarında ve de çok yoğun metro hatlarında, çok yoğun otobüs hatlarında 30 Ağustos gece 12’den sonra başlatacağız. Bunu şimdiden müjde edelim.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.