İklim KriziManşet

İklim aktivistleri ‘zirve’ye hazırlanıyor

0

23 Eylül’de Washington’da gerçekleştirilecek BM İklim Hareket Zirvesi için iklim aktivistleri de hazırlıklarını yapıyor. Yerel örgütler, Washington’un ulaşımı felç etmeyi planlarken, Greta Thunberg başta, dünyanın her yerinden çok sayıda aktivist, şimdiye dek yapılmış en büyük iklim eylemini gerçekleştirmek üzere ABD yolunda.

ABD’nin başkenti Washington DC‘de 23 Eylül’de gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Hareket Zirvesi öncesi, yerel çevre aktivistleri büyük bir protesto planladı. Buna göre zirvenin gerçekleşeceği gün toplanacak olan gruplar, trafiği kapatarak işleyiş aksatacak.

The Guardian’da yer alan habere göre, yerel gruplar,  gençlik liderlerinin küresel grev ilan ettiği BM Zirvesi haftası için hazırlık yapıyor. Zirvenin gerçekleşeceği hafta için 100’ün üzerinde eylem planlandı. Rising Tide isimli çevre aktivisti grubun üyesi Patrick Young, Washington’da planlanan protesto için “İşleyişi aksatmak için planlanan büyük bir eylem. Siyasi liderlerin ve şirketlerin iklim krizi için harekete geçmemesine oluşan tepki gerçekten son raddeye geldi” dedi.

Aktivistler ABD yolunda

Fridays for Future hareketinin başlatıcısı, İsveçli aktivist Greta Thunberg zirveye katılmak üzere, yelkenli bir tekneyle gerçekleştirdiği yolculuğunu tamamlayarak, ABD’de ulaştı. Zirve için, dünyanın dört bir yanından iklim aktivistlerinin, Washington’a gitmek üzere hazırlıklarını sürdürdüğü biliniyor. Aktivistler,  şimdiye dek yapılmış en büyük eylemleri  gerçekleştirerek, hükümetleri ve uluslararası örgütleri harekete geçirmek istiyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.