Dünyaİklim KriziManşet

Greta Thunberg ABD’ye ulaştı

0

BM zirvesine katılmak için yelkenli yatla ABD’ye giden Greta Thunberg’in yolculuğu, 15 günün ardından tamamlandı. 16 yaşındaki aktivist, New York’a ayak bastı.

Çevre aktivisti Greta Thunberg 15 gün süren bir yolculuğun ardından Atlantik Okyanusu‘nu yatla geçerek Amerika Birleşik Devletleri‘ne (ABD) ulaştı. Thunberg’i yattan indiği limanda aralarında aktivistler ve basın mensuplarının bulunduğu yüzlerce kişi karşıladı.

Thunberg, 14 Ağustos’ta İngiltere’nin Plymouth kentinden çevre dostu bir yatla yola çıkmıştı.

Thunberg’i New York’taki limanda yüzlerce kişi karşıladı.

Yolculukta yaşadıklarını Twitter hesabı üzerinden takipçileri ile paylaşan Thunberg bugün New York‘a yaklaştıklarını duyurmuştu. Coney Island açıklarında kısa bir süre için demir attıklarını belirten Thunberg, gümrük ve kontrol işlemlerini yapmalarının ardından North Cove Marina‘da yolculuklarının son bulacağını yazmıştı.

 

Uçağa binmeyi reddetmişti

Uçaklar yüksek karbon emisyonu ürettiği için Thunberg, Atlantik Okyanusu’nu aşacağı yolculuğu yeni nesil teknoloji ürünü, tuvaleti ve duşu olmayan bir yelkenli yatla gerçekleştirmeyi tercih etti. Malizia II adlı 18 metre uzunluğundaki yatta güneş panelleri ve deniz dalgasından elektrik üreten türbinler bulunuyor. New York’ta yapılacak olan Birleşmiş Milletler İklim Eylem Zirvesi’ne katılacak Thunberg’in burada bir konuşma yapması bekleniyor.  Thunberg, zirve öncesinde Kanada ve Meksika‘da gençler tarafından düzenlenecek eylemlere katılacak.

Genç aktivistin Avrupa’ya dönüş yolculuğunu nasıl yapacağı ise henüz açıklanmadı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.