ManşetTürkiyeUncategorized

Meslek örgütleri HDP’yi ziyaret etti

0

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, HDP’yi ziyaret etti. Kurumlar adına konuşan KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Kayyım atamalarıyla tüm muhalif kesimlere yönelik baskı uygulamalarının devam ettirileceği mesajı veriliyor” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Selçuk Uluata, kayyım atamaları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ziyaret gerçekleştirdi.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından heyetler HDP Genel Merkezi’nde ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, meslek örgütlerinin ziyaretini anlamlı bulduklarını belirterek şöyle konuştu: “Kayyımlar Mardin’de, Van’da, Diyarbakır’da sınırlı kalmayacak. Bu ülkeye demokrasi ve barış gelene kadar dayanışmamızı, ortak irademizi alanlarda, iş yerlerimizde var olduğumuz her yerde büyüteceğiz.”

“Sandığa inançsızlık geliştirilmek isteniyor”

Temelli’nin ardından kurumlar adına açıklama yapan KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik de şunları söyledi: “AKP uyguladığı politikalar, hukuksuz uygulamalarla anayasaya, hukuka seçme seçilme hakkına olan inançsızlığı geliştirmek istiyor. Doğal olarak da öteden beri kayyum atamalarıyla Türkiye’ deki tüm muhalif kesimlere yönelik baskı uygulamalarını devam ettireceği mesajını veriyor. “Bizler Diyarbakır’a, Mardin’e ve Van’a atanan kayyumların bu uygulamadan hükümetin vazgeçmesini, görevden alınan belediye başkanları ve meclis üyelerinin yeniden görevlerine atanmasını talep ediyoruz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.