KadınManşetTürkiye

Kadın kırımı bitmiyor: Bir günde üç cinayet, iki teşebbüs

0

İstanbul’da Tuğba Anlak, Konya’da Gülsüm Karasu, Mersin’de Ayşe G.,  boşanma aşamasındaki eşleri tarafından öldürüldü. Denizli ve İstanbul’da eski kocaları tarafından yaralanan iki kadının durumu ise kritik

Kadına yönelik şiddet, cinayet ve saldırı olaylarının ardı kesilmek bilmiyor. Boşanmak istedikleri kocaları, eski eşleri ya da kendileriyle birlikte olmak isteyen adamlar tarafından öldürülen, yaralanan, şiddete uğrayan kadınlara, tek bir günde beş kadın kurban daha eklendi.

Arnavutköy’de evinde temizlik yaptığı sırada altı yaşındaki kızının yanında başından vurularak ağır yaralanan 30 yaşındaki Tuğba Anlak, dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayla ilgili hastane önünde açıklama yapan aile, yetkililerden destek istemişti. Anlak, Antalya’da kocasından boşandıktan sonra İstanbul’a gelip bir kafe açmıştı. Burada tanıştığı Murat Uslu‘nun birlikte olma teklifini kabul etmeyince, arkadaşı Mustafa Ünver ile kadının evine giren zanlı, genç kadını kızının önünde önce darp etti, daha sonra başında silahla vurdu. Anlak’ın büyük miktarda parasını da alarak okaçan Uslu, yapılan çalışmalar sonucunda yakalanarak tutuklandı. Katil cezaevine gönderilirken, yanındaki arkadaşı Mustafa Ünver ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Başından vurulan ve 28 gündür tedavi olduğu hastanede yaşam mücadelesi veren genç kadın, dün hayatını kaybetti.

Eşarpla öldürüp teslim oldu

Alaaddin Karasu, Konya’nın Ereğli ilçesindeki Toros Mahallesi’nde, bir yıllık eşi Gülsüm Karasu’yu eşarpla boğarak öldürdü. Bir yıllık evliliklerinin her ikisinin de ikinci evliliği olduğu, Gülsüm Karasu’nun’nun boşanma davası açtığı, buna karşı çıkan Alaaddin Karasu’nun kadını tehdit ettiği ve davayı geri çekmesi için baskı yapmaya başladığı öğrenildi. Kocanın ısrarı üzerine, TOKİ Konutları ile Ereğli Devlet Hastanesi arasındaki arazide buluşan çift, bir süre sonra tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesinden sonra Alaaddin Karasu, başındaki eşarpla Gülsüm Karasu’yu boğarak öldürdü ve arazideki trafonun arkasına bırakarak olay yerinden kaçtı. Olaydan yaklaşık 2 saat sonra Ereğli Emniyet Müdürlüğü’ne giderek eşini öldürdüğünü itiraf eden Alaaddin Karasu gözaltına alındı.

Eşini pompalı tüfekle öldürüp intihara kalkıştı

Bir diğer kadına şiddet olayında adres Mersin oldu. Erdemli ilçesinde yaşayan Ayşe G., boşanma aşamasında olduğu eşi Hasan G. tarafından pompalı tüfekle vuruldu.Ağır yaralanan 49 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Eşini yaralayan 57 yaşındaki Hasan G, intihara teşebbüs etti. Ağır yaralanan adamın sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi.

Eski koca şiddeti

İstanbul Esenler’de de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan kişi, eski eşi Mukaddes D.’nin karşısına çıkarak tartışmaya başladı. Tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Eski koca, yanında bulunan silahla Mukaddes D.’ye ateş açarak olay yerinden uzaklaştı. Sağlık ekipleri, göğsünden ve kalçasından yaralanan Mukaddes D.’yi ambulansla çevredeki bir hastaneye götürdü. Çevrede olay yeri incelemesi yapan polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Hastaneye kaldırılan Mukaddes D.’nin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Boşanma dilekçesinden bir gün sonra bıçaklandı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde ise iki çocuk annesi H.K, önceki gün boşanma dilekçesi vermesinin ardından dün ayrı yaşadığı kocası Uğur K.  tarafından boğazından, göğsünden ve koltuk altından bıçaklanarak ağır yaralandı. Kaçan zanlı polis ekiplerince yakalanıp gözaltına alındı.Hastaneye kaldırılan kadının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

 

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.