EkolojiManşet

Hasankeyf için çember daralıyor

0

Batman Valisi, 8 Ekim’den itibaren Hasankeyf’in trafiğe kapatılarak çembere alınacağını duyurdu. Hasankeyf Koordinasyonu’na göre bu, 12 bin yıllık tarihi ve Dicle Vadisini yok etme çemberi.

2 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf, içinde bulunduğu Dicle Vadisi‘yle, Ilısu Barajı’nın suları altında bırakılmak üzere. Devlet Su İşleri (DSİ) 18 Temmuz’da Ilısu Barajı’da kapakların kapatılarak, şu an için az aşamada su tutma işlemini başlattı. Batman Valiliği, geçtiğimiz hafta, DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Köseli ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan ile TOKİ temsilcilerin katıldığı Yeni Hasankeyf Yerleşim yeri Koordinasyon Toplantısı’nda Hasankeyf ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

8 Ekim’den itibaren yeni Hasankeyf yerleşkesinin yolunun trafiğe açılacağını ifade eden Batman Valisi Hulusi Şahin şöyle konuştu: “Bu yol açılınca eski Hasankeyf yolu trafiğe kapatılacak. Bu tarihten sonra eski yerleşim yerinde artık herhangi bir trafik olmayacak. Yeni yolun açılmasıyla beraber eski yerleşim yerini tamamen güvenlik çemberine alacağız. Giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek. Bu nedenle vatandaşlarımız tüm planlarını karayollarının takvimine uygun şekilde yapmaları gerekiyor. Zaman daralıyor.”

“Kabul etmiyoruz, sessiz kalmayın”

Hasankeyf Koordinasyonu ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Batman Valisi, 8 Ekim’den itibaren Hasankeyf’in trafiğe kapatılarak giriş ve çıkışlara izin verilmeyeceğini, Hasankeyf’in tamamen ‘güvenlik’ çemberine alınacağını söyledi. Bu çember,12 bin yıllık tarihi ve Dicle Vadisini yok etme çemberidir. Kabul etmiyoruz, sessiz kalmayın.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.