KadınManşet

Mor Dayanışma Kadın Kampı sona erdi

0

Gönen’de 23-25 Ağustos’ta gerçekleştirilen Mor Çatı Dayanışma Kadın Kampı’nda erkek şiddetine karşı mücadeleyi sürdürme kararlılığının altı çizildi.

23-25 Ağustos’ta “Kadınlar Vardır! Her Yerde! Kadınlar Yaz Kampında..” şiarıyla İstanbul, Antakya, Mersin, Adana, İzmir, Antalya, Aydın, Denizli, Burdur, Muğla, Afyon, Ankara, Eskişehir, Çanakkale, Bursa, Edirne, Sakarya, Yalova, Van, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Adıyaman, Dersim’den gelen 400’ü aşkın kadın, Balıkesir Gönen Kemal Türkler Tesisleri‘nde gerçekleşen Mor Dayanışma 4. Kadın Kampı’nda toplandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kampta düzenlenen ‘Yerel Yönetimlerde Kadın’ panelindeki konuşmasında “nasıl bir yerel yönetim istiyoruz” sorusuna yanıt aradı ve örgütlenme deneyimlerini anlattı. Masal, toplumsal cinsiyet, hukuk, cinsellik, eğitimde cinsiyetçilik, ataerki ve din, önyargı, görünmeyen emek, mülteci kadınlar, bağımsızlık korkusu, kısa film, LGBTİ+ atölyelerinin gerçekleştirildiği kampta, yazar Irmak Zileli‘nin katılımı ile “Gölgesinde” kitabının tartışması yapıldı; yönetmen Kibar Dağlayan Yiğit ile film atölyesi gerçekleştirildi.

Mor Çatı’nın kamp bitiminde yayımladığı sonuç metninde, İzmir, Adana, Ankara ve pek çok yerde Mor Dayanışma kadın merkezlerini açmaya devam edileceği kaydedildi. Açıklamadaki bazı ifadeler şöyle:

“İsyanın ve öfkenin örgütleyicisi olarak, patriyarkal/kapitalizme karşı evlerden, mahallelerden, atölyelerden, sokaklardan, mutfaklardan, fabrikalardan, iş yerlerinden çıkıp başkaldırıyor, özgürlüğe kanat çırpıyoruz. Yaşamı ve özgürlüğü istiyoruz, kadın dayanışmasıyla kazanacağız!

Geçen kampta birbirimize bir söz vermiştik İstanbul’da Kadın Dayanışma ve Danışma Merkezi açmak için, kadınların iradesiyle İstanbul’da Temmuz ayında açtık. Şimdi 400 kadınla bir söz daha verdik, İzmir’de, Adana’da, Ankara’da bulunduğumuz her yerde Mor Dayanışma kadın merkezleri açmaya devam edeceğiz.

Şimdi kadınların isyanını örgütlülüğe, kadınların öfkesini iradeye dönüştürme vakti!  Şimdi yaşamı, mahalleleri, sokakları, kampüsleri mora boyamak için Mor Dayanışma’da buluşma vakti!”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.