DünyaManşet

Trump’un kasırgaları nükleer bombalarla vurmayı önerdiği iddia edildi

0

ABD Başkanı’nın üst düzey güvenlik yetkilileriyle yaptığı toplantılarında birkaç kez, kasırgaları ülkesine ulaşmadan ‘kaynağında nükleer bomba ile vurmayı’ önerdiği öne sürüldü.

Guardian gazetesinin Axios adlı siteye dayanarak verdiği habere göre ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenlik danışmanları ve iç güvenlik yetkililerinin bulunduğu bir toplantıda “Buldum, buldum. Neden nükleer bombalarla vurmuyoruz?” dedi. Trump “Bunlar (kasırgalar) Afrika açıklarında oluşmaya başlıyor. Atlas Okyanusu’na doğru ilerlerlerken neden kasırganın gözünün içine bir bomba bırakıp dağıtmıyoruz? Bunu neden yapamıyoruz?” diye konuştu.

‘Bu konuyu araştıracağız’

Axios’un adı açıklanmayan kaynaklara atfen verdiği habere göre toplantıda hazır bulunan bir yetkili Trump’a “Bu konuyu araştıracağız” diye yanıt verdi. Siteye göre, Trump aynı konuyu daha sonra üst düzey bir güvenlik yetkilisiyle konuşurken de gündeme getirdi. Bu sözlerin 2017’de yapılan bir ulusal güvenlik toplantısında sarf edildiği ve kayıtlara geçtiği belirtiliyor.

Beyaz Saray yetkililerine haberin doğruluğunun sorulması üzerine “Başkan Trump’ın ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı veya yapmadığı  özel sohbetler konusunda yorum yapmıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

‘Demedim’

Haberin yayılması üzerine bir tweet atan Trump ise ‘kasırgaları nükleer silahlarla vurarak engelleyelim’ şeklinde bir öneri yaptığına dair haberleri yalanladı: “Kıyılara ulaşmadan önce büyük kasırgaları nükleer silahlarla vurmak istediğime dair Axios tarafından yapılan haber saçma. Bunu asla söylemedim. Sadece daha fazla FAKE NEWS (sahte haber)”

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.