Hayvan HaklarıManşet

Antalya barınağı denetiminde cesetler morga saklanmış

0

Hayvan ölümleri iddiasını araştırmak üzere belediyeye ait barınakta yapılacak inceleme öncesi, ölen ya da ölmekte olan köpeklerin morga kilitlendiği, denetimden sonra buradan çıkarılıp gömüldüğüne ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Antalya belediyesine ait hayvan barınağında kedi ve köpeklerin ölüme terk edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı yönündeki açıklamanın ardından, barınaktaki morgda üst üste yığılmış hayvan ölülerinin yer aldığı yeni görüntü ortaya çıktı. Söz konusu iddia üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Antalya Belediye Başkanı Danışmanı Nurettin Mert Batu ve bazı hayvanseverler, barınakta inceleme yapmış ve ardından da herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından barınaktaki hayvan morgunda çekildiği öne sürülen görüntü, tartışmayı alevlendirdi.

İnceleme yapılacağından haberdar edilen barınak yetkilileri, ölen ya da ölmek üzere olan hayvanları, morga kilitledi. İncelemeden iki gün sonra da sıcak havayla birlikte çürümeye başlayan hayvan ölüleri kokmaya başladı.

İnceleme öncesi ‘temizlik’

Morgun temiz olduğunu göstermek için hayvanseverlerin ziyaretine açıldığı 25 Ağustos Pazar gününden önce de hayvan ölüleri, belediye personelleriyle çıkartılarak, barınağın arkasındaki çukura gömüldü. Yeni yayınlanan görüntüde barınağın kapısını açan bir kişi, ağır kokudan ve hayvanların kurtlanmış olduğundan söz ediyor. Onlarca kedi ve köpek ölüsünün üst üste görülüyor. Antalya Candostları Koruma ve Sahiplendirme Derneği Başkanı Arife Yanık, inceleme öncesi yapılan temizliğin bir aldatmaca olduğunu, bunun da yeni görüntüyle ortaya çıktığını söyledi.

‘Kaç hayvan daha ölmeli?’

Yanık şunları söyledi: “Bizim komplo kurduğumuzu söyleyenler olmuştu. Bu video her şeyin ne kadar yapmacık ve gerçek dışı olduğunun kanıtıdır. Belediye üstün körü bir denetim yapmış ya da denetim ekibinin gözünden burası saklanmıştır. Belediye başkanının sorumlu kişileri görevden almak için daha kaç hayvan ölmesi gerekiyor? Hemen sorumluların görevden almasını istiyoruz yoksa tüm Antalya hayvan dostları ile eylemlere başlayacağız.”

You may also like

Comments

Comments are closed.