İklim KriziManşet

Modacı Westwood: Dünyayı Greta yönetmeli

0

Moda tasarımcısı Vivienne Westwood, dünyayı iklim aktivisti Greta Thunberg’in yönetmesi halinde karbon emisyonlarının azalacağını, dünyanın harika bir yer olacağını söyledi.

Sokak gazetesi The Big Issue‘ya konuşan moda tasarımcısı Vivienne Westwood (78), İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg‘in dünyayı harika bir yer yapacağını söyledi. Modacı şöyle devam etti:  “Ben de onun danışmanı olurdum ve ona söyleyeceğim ilk şey, ‘Greta herkese cam şişe kuralı koy, böylece plastikle daha kolay başa çıkabiliriz’ demek olurdu.”

“Hükümetleri onlar zorluyor”

Podyumda tasarımlarını sunarken çeşitli sosyal sorunlar arasında iklim kriziyle ilgili de mesajlar veren Westwood, İngiltere kökenli ‘Yokoluş İsyanı’ hareketiyle ilgili de konuştu: “Greta’ya, okul grevlerine ve Yokoluş İsyanı’na teşekkürler olsun ki sonunda iklim konusunda gelişme kaydedebiliyoruz. Onlar hükümetleri iklim için acil durum ilan etmeye ve hedefler koymaya zorluyor. Şu anda gerçek problemlerle karşı karşıyayız ve harekete geçmemiz gerekiyor.”

Thunberg, tekneyle ABD yolunda 

ABD’deki iklim zirvesine, uçakla ulaşımı reddettiği için okulundan bir yıl izin alarak,  yelkenli tekneyle yola çıkan Greta Thunberg ise yolculuğuna devam ediyor. Yarış teknesi ile İngiltere’den Atlantik’e geçen aktivist, duşu ve tuveleti olmayan tekneyle 24-30 Eylül tarihlerinde New York’ta yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi’ne katılacak.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.