ManşetTürkiyeUncategorized

Kayyım protestolarında bugün: 26 avukata gözaltı

0

İzmir’de kayyım atamalarını protesto etmek isteyen avukatlar darp edilerek gözaltına alındı. Polisin gözaltına aldığı kişiler arasında gösteriyi izleyen bir de gazeteci var.

İzmir’de avukatların belediyelere kayyım atanmasını protesto etmek için yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Polis müdahalesinde avukatlar ve bir gazeteci gözaltına alındı.

İzmir Adliyesi önünde yapılmak istenen açıklamaya izin vermeyen polis avukatları tartaklayarak dağıtmaya çalıştı.  Müdahale öncesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu’nu uzaklaştıran polis 26 avukat ve bir gazeteciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İHD Şube Başkanı Zafer İncin’in yanı sıra ÇHD ve ÖHD’li avukatlar bulunuyor.

Darp edilerek gözaltına alınan avukatların isimleri şöyle: Bahattin Özdemir, Fırat Sandalcı, Fatma Demirer,  Zafer İncin, Mecit Yıldırım, Nezan Akın, Şükran Eroğlu, Sozdar Ortaç, Mehmet Baran Selanik, Dilan Gündüz, Hatice Aslan Atabay, Yunus Emre Güneş, Sadiye Unutur, Leyla Çelik, Ferhat Konur, Emel Diril, Veysi Çetin, Şule Hızal Arslan, Erdoğan Akdoğdu, Aysun Kilivan Sidal, Gül Kireçkaya, İmdat Ataş, Nergiz Tuba Arslan, Hazal Aydın, Ertan Güngör  ve gazeteci Oktay İnce.

Gözaltına alınan avukatlar sağlık kontrolü için Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne götürüldükten sonra serbest bırakıldı. Eylemi takip ederken gözaltına alınan Seyri Sokak Muhabiri Oktay İnce ise İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Dört muhtar, dokuz meclis üyesine uzaklaştırma

Öte yandan dün Van’ın Edremit, Çaldıran ve Tuşba ilçe belediyesinde HDP’li dokuz  belediye meclis üyesi İçişleri Bakanlığı kararıyla görevlerinden uzaklaştırıldı. Batman’da da Çay, Bağlar ve Korik mahallesi ile Kösetarla Köyü’nün muhtarları haklarındaki dava ve soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevlerinden alındı.

Meclis üyeleri: Bilgilendirilmedik

Van’da görevinden uzaklaştırılan belediye meclis üyelerinin, Edremit Belediyesi Meclis üyeleri Savaş Encü, Sevinç Şeker ve Atiye Sen, Çaldıran Belediyesi Meclis üyeleri Pınar Demir, Necmettin Şahin, Hülye Darak ve Mehmet Sıddık Moraner ile Tuşba Belediyesi Meclis üyesi Ercan Yılboğa olduğu öğrenildi. Çaldıran Belediyesi HDP’li meclis üyeleri Necmettin Şahin ve Mehmet Sıddık Moraner konuyla ilgili Independent Türkçe‘ye yaptıkları açıklamada, görevlerinden uzaklaştırıldıklarına dair kendilerine resmi olarak herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını söyledi.

Batman’da da muhtarlar

Batman‘da ise görevinden uzaklaştırılan üç mahalle ve bir köy muhtarının yerine kayyım atandı. Görevinden uzaklaştırılan muhtarların isimleri şöyle: Çay Mahallesi Muhtarı Mehmet Taş, Bağlar Mahallesi Muhtarı Mazhar Yiğit, Korik Mahallesi Muhtarı İzzet Çere ve Kösetarla Köyü Muhtarı Kadri Tirki.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.