DoğaManşetTürkiye

Bakan Pakdemirli: Kim istiyorsa uçaklarla uçsun

0

İzmir’de üç gün süren orman yangınlarında THK’nın deniz uçaklarının kullanılmaması tartışması sürüyor. Bakan Pakdemirli yeni açıklama yaparak, ‘Hükümetimize saldırı var, THK siyasetin oyuncusu olmuş’ dedi.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes’e sıçrayan ve üç gün sürdükten sonra ancak kontrol altına alınabilen orman yangınında gündeme gelen “THK uçakları”na dair tartışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Hükûmetimize siyasi saldırı var, THK siyasetin oyuncağı olmuş” dedi. Teşkilatının THK’nın uçakları ile uçmak istemediğini dile getiren Pakdemirli, “Kim uçmak istiyorsa uçsun, benim THK’ya bir lira borcum yok” ifadesini kullandı.

‘Vizontele filmi gibi’

Pakdemirli şöyle konuştu: “Biz ihaleye veriyoruz. Benim teşkilatım bununla uçmak istemiyor, nokta. Bu uçaklar emniyetli olarak görülmüyor. Konu bitmiştir. En büyük filo nedir? 20 tane uçak nerede. Üç tane uçağın içinde motor yok. Vizontele filmindeki gibi. Hükûmetimize siyasi saldırı var. Kediye ciğer emanet etmek gibi, kendi bakımlarını yapamıyorlar. Bu sene 4 milyon Euro vermedik diye mi böyle oldu? THK’nın finansal koşullarından hükûmetimiz sorumlu değil. THK, siyasetin oyuncağı olmuş” diye konuştu.

2020’ye kadar sertifikaları var

Pakdemirli, Türkiye’de yangınlara hizmet edecek bir uçak filosu bulunmadığını söylemiş, bunun ardından dün THK uçaklarının uçuş sertifikaları ve uçakların teknik özelliklerini içeren belgeler ortaya çıkmıştı. Belgelere göre uçaklar Bakan’ın  “Uçak 4 ton su alıyor, helikopter 2.5 ton” iddiasının aksine 5,5 ton su alabiliyor. Ayrıca “uçmaz” denilen uçakların 3’nün Sivil Havacılık Kurumu tarafından verilmiş 2020 yılına kadar geçerli sertifikaları bulunuyor.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.