DoğaEkolojiManşet

Kuş cenneti Hersek Lagünü’ne ‘devasa’ millet bahçesi

0

Yalova, Altınova Belediye Başkanı Oral, kuş cenneti Hersek Lagünü’ne birçok projeyi barındıracak, 1 milyon 400 bin metrakarelik alana kurulu ‘devasa bir kompleks’ kuracaklarını söyledi.

Yalova’da Altınova Belediye Başkanı Metin Oral‘kuş cenneti’olarak bilinen Hersek Lagünü’nün çevresine, 1 milyon 400 bin metrekare alan üzerine kurulu Türkiye’nin en büyük ‘millet bahçesi’ni hayata geçireceklerini söyledi. Hersek Lagünü’nün çevresinin ‘birçok projeyi barındıracak devasa bir kompleks olacağını’ söyleyen Oral şunları anlattı: “İçerisinde satış noktalarımız, kafeteryamız, sucul bitkilerle ilgili özel süs havuzumuz, arge bölümümüz, laboratuvarlarımız, pazarlama yerlerimiz olmak üzere 40 dönüm üzerine kurulu tıbbi ve aromatik bitkiler bahçemiz olacak. Gölümüzün etrafında birbiriyle entegre birçok proje bulunuyor. Tıbbi ve aromatik bitkiler bahçemiz projenin başlangıcı. Kuş gözlem noktamız ve doğa eğitim merkezimiz olacak, ardından yürüyüş yollarıyla Türkiye’nin ilk engelliye uyumlu kuş gözlem noktamıza geçebileceğiz. İçerisinde Hersekzade Ahmet Paşa Külliye’miz ile Helenapolis antik kentimizin olduğu alan olacak. Bölgemizde iki kilometrelik sahilimiz, plajımız bulunuyor. Orman içerisinden geçerek içerisinde botanik parkın olduğu Hersek Gölü ile bütünleşen bir proje silsilesi var burada.”

‘Bölgenin değerini artıracak’

Projenin bir kısmını eylül ayında hayata geçireceklerini belirten başkan Oral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Plaj ve bir kuş gözlem kulemiz hayata geçti. Türkiye’de engelliye uyumlu ilk bahçe olacak. Bölgemizin değerini arttıracak, ülkemizin turizmine katkı sunacak projeler olacak. Osmangazi Köprüsü ile birlikte bölgedeki büyük şehirlerimizin tamamına yakın bir alanımız olacak. Hem ülkemize hem de yurt dışına tanıtım açısından değer katacak.”

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.