DoğaDünyaİklim KriziManşet

Etiyopyalılar bir günde 350 milyondan fazla ağaç dikerek rekor kırdı

0

‘Yeşil İnisiyatif’adı verilen proje kapsamında ülkenin farklı bölgelerinde bin arazi belirlendi. Amaç 4 milyar ağaca ulaşmak.

Etiyopya’da, iklim değişikliği ve buna neden olan unsurlardan ormansızlaşmaya dikkat çekmek amacıyla bir günde 350 milyondan fazla ağaç dikildi. Bunun bir rekor olduğu açıklandı. Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed’in öncülüğündeki proje kapsamında dün, bazı devlet daireleri ve kamu kuruluşları memurlar ve çalışanlar da ağaç dikebilsin diye tatil edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre ormanlık alanlar 20’nci yüzyılın başında ülkenin yüzölçümünün yüzde 35’ini oluştururken 2000’lerde yüzde 4’e indi. Bu duruma müdahale etmek için geliştirilen proje için bin arazi belirlendi. Başbakan Ahmed’in ‘Yeşil İnisiyatif’ adı altında geliştirdiği proje için ülkenin farklı bölgelerinde belirlenen bu arazilere milyonlarca ağaç dikildi. Gönüllü olarak binlerce kişinin ağaç diktiği etkinlikte, resmi görevliler sayım yaptı.

Etiyopya Kalkınma ve Teknoloji bakanı Getahun Mekuria, Twitter’da 12 saatte 350 milyonu aşkın ağaç dikildiğini, hedefin önümüzdeki günlerde 4 milyar ağaca ulaşmak olduğunu yazdı ve rekor kırıldığını ifade etti.

Bu alandaki rekor, daha önce 2016’da, 800 bin gönüllünün 50 milyon ağaç diktiği Hindistan’a aitti.

 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.